Ράδιο Βήτα Chatbox

Τη συμβολή του Πάπα κατά «της σφαγής των Παλαιστινίων» ζήτησε ο Ερντογάν

 

Να συμβάλλει προς την κατεύθυνση επιβολής κυρώσεων κατά του Ισραήλ για «τη σφαγή των Παλαιστινιων» στη Γάζα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ζήτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον Πάπα Φραγκίσκο, σε συνομιλία τους τη Δευτέρα. 

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο Ερντογάν διαμήνυσε προς τον Πάπα πως «οι Παλαιστίνιοι θα συνεχίζουν να είναι θύματα σφαγής, εκτός αν η διεθνής κοινότητα τιμωρήσει το Ισραήλ με κυρώσεις», ζητώντας, παράλληλα, «ολόκληρη η ανθρωπότητα να ενωθεί απέναντι στο Ισραήλ, οι αγριότητες του οποίου απειλούν την περιφερειακή ασφάλεια», όπως είπε. 

Η Άγκυρα, χαρακτήρισε τα μηνύματα του ποντίφικα ως «μεγάλης σημασίας προς την κατεύθυνση κινητοποίηση του χριστιανικού κόσμου και της διεθνούς κοινότητας». 

Σε χθεσινή παρέμβασή του, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε υπογραμμίσει πως η απώλειες αθώων ανθρώπων είναι «απαίσια και απαράδεκτη», προειδοποιώντας πως η σύγκρουση κινδυνεύει «να εξελιχθεί σε ένα μπαράζ θανάτου και καταστροφής».

Η τουρκική πλευρά κλιμακώνει τις πιέσεις για κυρώσεις κατά του Ισραήλ, καθώς σήμερα υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Βρετανό ομόλογό του, Ντόμινικ Ράαμπ, τονίζοντας πως «η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αντιδράσει εντονότερα» απέναντι στην επιθετικότητα των Ισραηλινών.  

Πηγή kathimerini

Σχόλια