Ράδιο Βήτα Chatbox

Δίκη Τοπαλούδη: «Καταπέλτης» η εισαγγελέας

 

Να κηρυχθούν ένοχοι, όπως και πρωτόδικα, για τον ομαδικό βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας. Οι δύο κατηγορούμενοι, Μανώλης Κούκουρας και Αλέξανδρος Λουτσάι, σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε ισόβια για την ανθρωποκτονία και 15 έτη κάθειρξη για τον ομαδικό βιασμό.

Στο δικαστήριο επικράτησε ένταση, όταν η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας κατά τη μεταγωγή των δύο κατηγορουμένων στη δικαστική αίθουσα επιχείρησε να τους επιτεθεί. Η ένταση συνεχίστηκε κατά την έναρξη της αγόρευσης της εισαγγελέως, όταν η μητέρα της φοιτήτριας, Κούλα Αρμουτίδου, ξέσπασε λέγοντας απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο αλβανικής καταγωγής «σε τρεις μέρες μου έφαγες το παιδί… Βρωμιάρη…. Ήρθατε από την Αλβανία να σπείρετε τον πόνο».

Η εισαγγελική λειτουργός στην αγόρευσή της εξιστόρησε τα γεγονότα της μοιραίας βραδιάς, όπως αναδείχθηκαν από την ακροαματική διαδικασία. «Οι κατηγορούμενοι έπεισαν την Ελένη να τους ακολουθήσει στο εξοχικό σπίτι του πρώτου για ένα ποτάκι», τόνισε η εισαγγελέας, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα της φοιτήτριας σε φίλη της, στο οποίο της έγραφε «πάρε με τηλέφωνο» ως ένα «μήνυμα ανησυχίας, ότι κάτι δεν πάει καλά».

Πηγή cnn.gr


Σχόλια