Ράδιο Βήτα Chatbox

Λάρισα: Ανοίγουν τα στόματα για τον εγκλεισμό της 51χρονης

 

Ανοίγουν σιγά-σιγά τα στόματα για την 51χρονη η οποία για 42 ολόκληρα χρόνια έμενε έγκλειστη σε σπίτι - φυλακή στη Λάρισα και η τραγική της ιστορία αποκαλύφθηκε όταν πέθανε η 76χρονη μητέρα της. «Είναι ένα παιδί φοβισμένο, ένα αγρίμι αν το βγάζαν έξω θα ήταν όλα καλά....», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η θεία της 51χρονης. Το κορίτσι σταμάτησε το σχολείο στα 9 της χρόνια και έκτοτε δεν την άφησαν να βγει από το σπίτι.  Η μόνη επαφή που είχε, ήταν με τη μητέρα της, που σε όλους έλεγε, πως η κόρη της,  δεν θέλει να έχει συναναστροφές με τον έξω κόσμο.

Ωστόσο, τα ερωτήματα παραμένουν. Πώς είναι δυνατόν όλα αυτά τα χρόνια κανένας γείτονας να μην ανέφερε τίποτα στις Αρχές και αν τελικά κάποιος μίλησε, γιατί εκείνες δεν επενέβησαν. Σε ρεπορτάζ του Ant1, έχει αναφερθεί ότι είχαν γίνει τρεις αναφορές στην Αστυνομία, ενώ την ίδια στιγμή συγγενής της γυναίκας δήλωνε ότι τσακωνόταν συχνά με την μητέρα της 51χροονης γιατί δεν άφηνε το παιδί να βγει έξω.

«Δεν το άφηνε, ήξερε μόνο τη γλώσσα τη δική της, όσοι της λέγανε  να το βγάλει έξω τους μισούσε. .....Το αγαπούσε το παιδί,  πάρα πολύ το αγαπούσε,  έλεγε ότι φοβάται να βγει έξω... Χθες όμως που ξεκίνησαν να πάνε στην κηδεία βγαίνω έξω και λέω "κορίτσι μου ας μη μιλάς, εγώ σε αγαπώ" και έρχεται και με αγκαλιάζει σφιχτά γιατί ένιωσε ότι δεν έχει κανέναν, όπως τώρα φύγανε χθες το βράδυ τα ανίψια που τη φέρανε εδώ και είναι κλειδωμένη μέσα από χθες το βράδυ», περιγράφει η θεία.

Υπενθυμίζεται ότι η 76χρονη μητέρα της 51χρονης εντοπίστηκε νεκρή το απόγευμα του Σαββάτου, στα σκαλοπάτια του σπιτιού της, ενώ προηγουμένως είχε ψωνίσει από το σούπερ μάρκετ. Όπως όλα δείχνουν κατέληξε από παθολογικά αίτια καθώς δεν υπάρχει καμία ένδειξη για εγκληματική ενέργεια, δίπλα της είχε και σακούλες με ψώνια. Η συνυφάδα της, που μένει στο ισόγειο, ειδοποίησε τις Αρχές και ενημέρωσε την Αστυνομία, για μια ακόμη φορά,  για την κόρη που ζει κλειδωμένη επί χρόνια στο σπίτι.

«Αδιαφορία, τρεις φορές ήρθε η Αστυνομία για άλλο πράγμα και τους εξηγήσαμε τι συμβαίνει πάνω, ότι το παιδί ήταν κλεισμένο, όλα τα χρόνια τρέχω και ενδιαφέρομαι», υπογραμμίζει η θεία.

Γείτονας των δύο γυναικών δηλώνει πως  η 76χρονη για «πολλά χρόνια την κρατούσε μέσα και δεν μπορούσε να βγει. Είναι συνολικό θέμα της κοινωνίας, της ενημέρωσης που έχει ο κόσμος, πρέπει να μην φοβόμαστε και να κρύβουμε πράγματα και να μην κρίνεται ο κόσμος. Μπορεί και η ίδια να ένιωθε άσχημα να το κοινοποιήσει, αν είχε κάποιο πρόβλημα η κόρη της και την κρατούσε μέσα και το θέμα τώρα είναι η κοπέλα που έμεινε πώς θα συνεχίσει τη ζωή της; Να βοηθήσει τουλάχιστον από το Κράτος».

Ανέλαβαν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Λάρισας

Η 51χρονη παραμένει στο σπίτι της και οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου έχουν αναλάβει να την φροντίσουν από δω και πέρα. Ο δήμος Λαρισαίων αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως «Κοινωνική λειτουργός και στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων,  βρίσκονται δίπλα στην συγκεκριμένη γυναίκα.  Οι έμπειροι κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου μας έχουν διαμορφώσει μια πρώτη αλλά σαφή εικόνα για την υπόθεση και σταδιακά δρομολογούνται πρόσφορα μέτρα αποκατάστασης». Η γυναίκα αναμένεται να υποβληθεί και σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί η συνολική εικόνα της σωματικής και ψυχικής της  υγείας.

Πηγή ethnos


Σχόλια