Ράδιο Βήτα Chatbox

Ερντογάν : «Η Ελλάδα είναι κομπάρσος και κακομαθημένη»!

 

Ο Ερντογάν μιλά με περιφρόνηση για την Ελλάδα, κατατάσσοντας την στους «κομπάρσους» της περιοχής που οι «πρωταγωνιστές» την βάζουν απέναντι από την Τουρκία.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του AKP, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως: «γνωρίζουμε το παιχνίδι που παίζεται με τη χώρα μας μέσω της Ελλάδας». Ο Ερντογάν χαρακτήρισε τη χώρα μας ως «κακομαθημένη» και τόνισε πως έχει «ξαμολυθεί» από άλλους.

«Το πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα πρόθυμα μας βάζει απέναντί της», είπε.

Στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος έκανε αναφορά στη Μικρασιατική Καταστροφή λέγοντας πως η χώρα μας πρέπει να κοιτάξει το παρελθόν, τονίζοντας πως «αν η Ελλάδα επιμείνει, αυτό θα πάρει από εδώ και στο εξής».

Ο Ερντογάν είπε ακόμη: «Όπως πάντα στην ιστορία, γνωρίζουμε το παιχνίδι που παίζεται ενάντια στη χώρα μας μέσω της Ελλάδας, το οποίο μας έχουν εξαπολύσει. Το πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα δεν γνωρίζει αυτό το παιχνίδι ή προσποιείται ότι είναι εθελοντής σε αυτό το παιχνίδι», δήλωσε και πρόσθεσε: «Όπως γνωρίζετε, οι κομπάρσοι που είναι πιο κουρασμένοι, φθαρμένοι, χτυπημένοι, ακόμη και σπασμένα χέρια και φτερά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, το όνομά τους δεν εμφανίζεται ποτέ στη σκηνή. Αυτό συνέβη στην Ελλάδα στο παρελθόν. Αν επιμείνει στο λάθος, αυτό θα ακολουθήσει».

«Θα διατηρήσουμε πάντα την ύπαρξή μας ως παγκόσμια, πολιτική δύναμη στην περιοχή μας και στον κόσμο», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πηγή militaire


Σχόλια