Ράδιο Βήτα Chatbox

Φωτιά σε Γλυφάδα – Βούλα: Σε ύφεση – Ρίψεις νερού με το πρώτο φως της ημέρας

 

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που ξέσπασε σε Γλυφάδα και επεκτάθηκε γρήγορα στο Πανόραμα της Βούλας. Η πυρκαγιά το πρωί της Κυριακής είναι σε ύφεση.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν με Πυροσβέστες, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Συνολικά επιχειρούν, 283 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ομάδα Σ.μη.Ε.Α., 2 Α/Φ και 2 Ε/Π εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν, η ΕΛ.ΑΣ. με 100 αστυνομικούς και 38 οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αττικής και σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Γλυφάδα – Βούλα: Ο εφιάλτης της φωτιάς “ξύπνησε” στην Αττική

Ο εφιάλτης της φωτιάς στην Αττική “ξύπνησε” σχεδόν αμέσως με την έλευση του καλοκαιριού, το Σάββατο το μεσημέρι. Οι ισχυροί άνεμοι έσπρωξαν την πυρκαγιά που ξέσπασε στη Γλυφάδα προς την Άνω Βούλα και μετά προς τη Βάρη.

Στις 9 το πρωί της Κυριακής, θα δώσει συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ελλάδας, Χρήστος Στυλιανίδης, μαζί με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Αλέξη Ράπανο.

Επιπλέον, υπάρχουν φόβοι για αναζωπυρώσεις, γιατί η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ενίσχυση των ανέμων σήμερα, Κυριακή.

Πώς ξεκίνησε ο εφιάλτης

Η φωτιά ξέσπασε σε υπαίθριο χώρο στην Άνω Γλυφάδα, όπου όμως έπνεαν ισχυροί άνεμοι, οι ριπές των οποίων έφταναν και τα οκτώ μποφόρ, τοπικά. Καθώς οι ριπές είχαν κατεύθυνση βορειοανατολική, έσπρωξαν το πύρινο μέτωπο προς το Πανόραμα της Άνω Βούλας.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση, αλλά και ο αέρας δυνατός. Η Τροχαία άνοιξε και έκλεισε δρόμους για να διευκολύνει τα οχήματα της Πυροσβεστικής. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Πανόραμα Βούλας και οι εκτροπές στην συμβολή των οδών Τροίας και Πριάμου Έκτορος και Πατρόκλου και Θεσσαλίας και Αρματολών, επέτρεψαν την έγκαιρη μετακίνηση των οχημάτων, ενώ οι Δήμοι έσπευσαν να προσφέρουν υδροφόρες.

Πηγή enikosΣχόλια