Ράδιο Βήτα Chatbox

Ταξί: Έρχονται σημαντικές αυξήσεις στα κόμιστρα λόγω καυσίμων – Το νέο τιμολόγιο

Ακόμα πιο ακριβά θα είναι προσεχώς τα ταξί καθώς έρχονται σημαντικές αυξήσεις στα κόμιστρα εξαιτίας του ράλι των τιμών των καυσίμων.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αυτοκινητιστών και της κυβέρνησης, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, ολοκληρώθηκαν με συμφωνία των δύο πλευρών προσθέτοντας όμως δυστυχώς ακόμα ένα οικονομικό βάρος στον προϋπολογισμό των πολιτών.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών ΣΑΤΑ συμφώνησε μετά από συνάντηση με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για το ύψος των αυξήσεων, το οποίο οδηγεί σε σημαντικές ανατιμήσεις και ανεβάζει την ταρίφα στα 0,90 ευρώ ανά χιλιόμετρο από 0,68 ευρώ που ήταν σήμερα.

Πιο αναλυτικά, σύφμωνα με τον ΣΑΤΑ, όταν κάποιος θα μπαίνει μέσα σε ένα ταξί, η σημαία (η αρχική χρέωση) θα ξεκινάει από το 1,80 ευρώ, αντί για 1,19 ευρώ που ισχύει τώρα. Παράλληλα, η χρέωση για την ελάχιστη διαδρομή θα διαμορφωθεί σε 4 ευρώ, από 3,16 που είναι σήμερα.

Η χρέωση για μια απλή διαδρομή, η λεγόμενη μονή ταρίφα, θα είναι αρκετά πιο αυξημένη: 0,90 ευρώ ανά χιλιόμετρο (αντί για 0,68 ευρώ). Μικρότερη είναι η αύξηση για τη νυχτερινή διαδρομή, τη λεγόμενη διπλή ταρίφα: 1,25 ευρώ ανά χιλιόμετρο (από 1,19).

Στα 40 ευρώ (από 35 ευρώ σήμερα) αναπροσαρμόζεται η κούρσα για το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ η χρέωση για διαδρομή από λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και σταθμούς ΚΤΕΛ διαμορφώνεται στο 1,07 ευρώ.

Οι αποσκευές άνω των 10 κιλών θα χρεώνονται 40 λεπτά η μία.

Δείτε αναλυτικά το νέο τιμολόγιο:

Πηγή topontikiΣχόλια