Ράδιο Βήτα Chatbox

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ποιοι κατέθεσαν αιτήματα αποφυλάκισης

Τα αιτήματα για αναστολής εκτέλεσης της ποινής 4 κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής οδήγησαν το  Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε διακοπή για τις 6 Ιουλιου.

Πρόκειται για τους Ιωάννη Λαγό,  Ελπιδοφόρο Καλαρίτη, Αν. Πανταζή και Γ. Σταμπέλο, οι οποίοι ζητούν να αρθεί η κράτησή τους γιατί -όπως υποστηρίζουν- έχουν υποστεί οι ίδιοι ή οι οικογένειες τους- ανεπανόρθωτη βλάβη. Το δικαστήριο, ύστερα από πρόταση της εισαγγελέως η οποία ζήτησε την απόρριψη των αιτημάτων, θα αποφανθεί στην ερχόμενη συνεδρίαση.

Τι υποστήριξε νωρίτερα ο Γιάννης Λαγός

«Από το 2019 είμαι εκλεγμένος ευρωβουλευτής. Όταν βρήκε η πρωτόδικη απόφαση βρισκόμουν στο Βέλγιο έξι μήνες. Δεν προσπάθησα ποτέ να φύγω και να αποφύγω τη δικαιοσύνη. Γύρισα πίσω. Δεν δημιούργησα κανένα πρόβλημα. Δεν είμαι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων. Αν ένας ενεργεία ευρωβουλευτής δεν δικαιούται αναστολή, τότε δεν τη δικαιούται κανένας πολίτης. Καταργείται. Έδινα το «παρών» αδιαλείπτως στην αστυνομία τρεις φορές το μήνα και μετά έδινα το «παρών» στις Βρυξέλλες. Εκτός του ότι επί της ουσίας την έδρα μου  την έχω χάσει,  έχω υποστεί μεγάλη οικονομική ζημία» είπε ο Γιάννης Λαγός, ζητώντας την έξοδο του από τις φυλακές.

Ο Γιάννης Λαγός υποστήριξε οτι οι συνεργάτες του σε Αθήνα και Βρυξέλλες αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς «το μόνο κακούργημα που διέπραξαν είναι ότι είναι συνεργάτες μου», υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος δεν έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα.

«Προέβην σε απεργία πείνας στις φυλακές Δομοκού για να προχωρήσει και να γίνει το Εφετείο. Γιατί αν το Εφετείο αυτό διακοπεί, αναβληθεί ή αν διαρκέσει μεγάλο διάστημα, εγώ θα έχω εκτίσει παντελώς άδικα την ποινή και θα είναι σαν μην χρειάζεται να γίνει. Αν το δικαστήριο σας κρίνει ότι είμαι αθώος, αν κρίνει ότι έχω ένα ελαφρυντικό το μεγαλύτερο μέρος της ποινής το έχω εκτίσει. Να μου δώσετε την δυνατότητα να εκτελέσω τα καθήκοντά μου ως ευρωβουλευτής».

Πηγή ethnos

Σχόλια