Ράδιο Βήτα Chatbox

Ημερομηνία εκλογών τώρα θέλει ο Τσίπρας

 

«Ο κος Μητσοτάκης μπροστά στα συσωρευμένα αδιέξοδα που δημιούργησε, από ότι φαίνεται αποφάσισε να δραπετεύσει με εκλογές» τόνισε στην εισήγηση του στην Πολιτική Γραμματεία το μεσημέρι της Τρίτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην Πρωθυπουργός είπε πως είναι καλοδεχούμενη η απόφασή του και συμπλήρωσε: «Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει με μια κυβέρνηση της Δεξιάς. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που δεν αναζητείται δικαιολογία σε κάποιο εθνικό θέμα, αλλά στο πολιτικό κλίμα και ιδιαίτερα στην αντιπολίτευση».

Παράλληλα κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να σοβαρευτεί. «Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε διπλή κρίση, κοινωνική και γεωπολιτική και οφείλει να τις διαχειριστεί με εθνική ευθύνη, όσο ακόμα θα είναι στη θέση του Πρωθυπουργού» και συμπλήρωσε πως αν πραγματικά, λοιπόν, επιθυμεί κλίμα πολιτικού πολιτισμού και συνεννόησης, ιδίως στα μεγάλα εθνικά θέματα, ζήτησε στη πορεία προς τις εκλογές να πράξει τα εξής :

1) Να ανακοινώσει από τώρα την ημερομηνία των εκλογών μέσα στο Σεπτέμβριο

2) Να ορίσει από τώρα υπηρεσιακό υπουργό εσωτερικών προκειμένου να πάει ομαλά η χώρα στη πορεία προς τις εκλογές.

3) Να θέσει σε διαρκή συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι σε πλήρη γνώση των εξελίξεων στα εθνικά μας θέματα καθ’  όλη τη προεκλογική περίοδο.

4) Να συσταθεί άμεσα η αρμόδια διακομματική επιτροπή και να επιβάλει δημοκρατικούς κανόνες ισότιμης προβολής των κομμάτων στα Μέσα Ενημέρωσης στη πορεία προς τις εκλογές.

Πηγή tovima


Σχόλια