Ράδιο Βήτα Chatbox

Τούρκος αναλυτής: Πρέπει να ισιώσουμε τα όρια ου FIR Αθηνών

Υπέρ της αλλαγής των ορίων του FIR Αθηνών τάχθηκε ο Τούρκος αναλυτής και απόστρατος αντιπτέραρχος Ερντογάν Καρακούς.

Ειδικότερα, μιλώντας σε εκπομπή του Haber Turk, ο Τούρκος αναλυτής και απόστρατος αντιπτέραρχος Ερντογάν Καρακούς, που θεωρείται από πολλούς «λαγός» του Ερτογάν, αναφέρθηκε στις «δυσκολίες» που έχουν τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη να ακολουθήσουν την γραμμή του FIR στο Αιγαίο.

«Βλέπετε πως η γραμμή FIR περνά από τα χωρικά ύδατα, δηλαδή το σύνολο του FIR του Αιγαίου ανήκει στην Ελλάδα.

Καθώς ακολουθεί τα χωρικά ύδατα, η γραμμή του SAR είναι καμπύλη. Για αυτό τον λόγο συμβαίνουν οι παραβιάσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Καρακούς, προτείνοντας να ισιώσουν τα όρια του FIR Αθηνών.

«Πρέπει να είναι εντελώς ευθεία, πρέπει με κάποιο τρόπο η γραμμή του FIR να καταστεί ολόισια», δήλωσε, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr.

Κατά τη διάρκεια της ίδια εκπομπής, ο Καρακούς αναφέρθηκε και στον θάνατο του υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά το 1992, μετά από αερομαχία με τουρκικά F-16 στην περιοχή του Αγίου Ευστρατίου.

Μάλιστα, ο Τούρκος απόστρατος αντιπτέραρχος, όταν αναφέρεται στον θάνατο του Σιαλμά, ξεσπά σε γέλια.

«Όταν ήμουν εγώ διοικητής βάσης, εκείνος ο πιλότος κατά τη διάρκεια μιας αερομαχίας, προσπαθούσε να ρίξει προς το νερό έναν φίλο μας και τελικά κατέπεσε ο ίδιος στο νερό. Καθώς ο δικός μας με το F-16 κέρδισε στην αερομαχία, εκείνος για να γλυτώσει ως τελευταία λύση, επειδή το Μιράζ έχει μεγαλύτερη δυνατότητα στροφής, το έστρεψε προς την θάλασσα.

Αλλά ο δικός μας πιλότος να είναι καλά, ακολούθως υπάκουσε στις οδηγίες που του είχαν δοθεί και μετά ο Έλληνας πιλότος κατέπεσε», επισήμανε ο Καρακούς, γελώντας.

Πηγή parapolitika

Σχόλια