Ράδιο Βήτα Chatbox

Μητσοτάκης για Fuel Pass 2: Στα 80 ευρώ η επιδότηση βενζίνης και 100 ευρώ στα νησιά

Μια πρώτη «γεύση» από τα νέα μέτρα με το Fuel Pass 2 έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Το περίγραμμα των μέτρων στήριξης για τα καύσιμα μέσω του Fuel Pass 2, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του κατά το υπουργικό συμβούλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προϊδεάσει για το ύψος του Fuel Pass 2 αναφέροντας ότι θα επιδοτηθούν 60 λίτρα το μήνα.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές τόσο κατά το υπουργικό συμβούλιο όσο και στις 15:00 όταν o υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς θα ανακοινώσουν λεπτομερώς τις παρεμβάσεις και θα εξειδικεύσουν τα νέα μέτρα.

Στα 80 ευρώ η επιδότηση βενζίνης – 100 ευρώ στα νησιά

Στα 80 ευρώ ανεβαίνει η επιδότηση για τη βενζίνη μέσω του Fuel Pass 2, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ το αντίστοιχο ποσό για τα νησιά ανέρχεται στα 100 ευρώ.

Το νέο πρόγραμμα θα έχει τρίμηνη διάρκεια και συγκεκριμένα για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Η επιδότηση για το diesel κίνησης παραμένει στην αντλία και θα είναι 15 λεπτά το λίτρο, όπως ίσχυε και στο προηγούμενο πρόγραμμα.

Συνολικά τρία εκατ. οδηγοί αναμένεται να είναι οι δικαιούχοι.

Παρέμβαση για τους αγρότες

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε και ξεχωριστή παρέμβαση για τους αγρότες. Συγκεκριμένα επισπεύδεται για τις αρχές Αυγούστου η επιστροφή του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο για το πρώτο εξάμηνο του 2022. Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι αρχική πρόθεση της κυβέρνησης ήταν αυτό να ολοκληρωθεί Νοέμβριο, αλλά όπως είπε υπάρχει πλέον η τεχνική δυνατότητα για τους αγρότες που θα έχουν κάνει δηλώσεις να επιστραφεί η πληρωμή αρχές Αυγούστου.

Πηγή thestandard.gr


Σχόλια