Ράδιο Βήτα Chatbox

Πότε θα πέσει η αμόλυβδη κάτω από τα 2,20 ευρώ στην Αττική: Η εκτίμηση του προέδρου των πρατηριούχων

 

Την εκτίμηση ότι η αποκλιμάκωση στις τιμές της βενζίνης που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα θα έχει συνέχεια εξέφρασε σήμερα ο Νίκος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων Αττικής.

Πότε θα πέσει κάτω από τα 2,2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης στην Αττική

Ο κ. Παπαγεωργίου μίλησε στο Open και την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» για τις τιμές των καυσίμων τονίζοντας ότι από την επόμενη εβδομάδα η τιμή στην αμόλυβδη θα πέσει ακόμα και κάτω από τα 2,20 ευρώ.

Όπως εξήγησε, έχει καταγραφεί η μεγαλύτερη πτώση τζίρου στα πρατήρια υγρών καυσίμων τα τελευταία 8 χρόνια, κάτι που σημαίνει πως δεν καταναλώνονται τα προμηθευόμενα καύσιμα άμεσα και σε μία πτωτική πορεία αργεί αυτό να αποτυπωθεί στις αντλίες των πρατηρίων. «Έτσι την επόμενη εβδομάδα θα δούμε και τιμές κάτω από 2,20 ευρώ το λίτρο για την αμόλυβδη», είπε ο κ.Παπαγεωργίου.

Παράλληλα τόνισε πως με την άφιξη του Fuel Pass 2, η πραγματική τιμή για τους οδηγούς των ΙΧ θα φτάσει κάτω από τα 2 ευρώ, κάτι που θα είναι μεγάλη ανάσα για τους εκδρομείς του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Fuel Pass 2: Τι ισχύει για πληρωμές, δικαιούχους

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν για το επίδομα βενζίνης, όσοι επιλέγουν ψηφιακή χρεωστική κάρτα το ποσό προσαυξάνεται κατά 15 ευρώ από 5 ευρώ που ήταν στο πρώτο Fuel Pass.

Ειδικότερα, εάν ο δικαιούχος χρησιμοποιήσει την ψηφιακή κάρτα για να λάβει την επιδότηση, το ποσό για το τρίμηνο στην ηπειρωτική Ελλάδα θα ανέλθει σε 80 ευρώ (με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό σε 65 ευρώ) έναντι των 45 ευρώ της προηγούμενης επιδότησης. Για τις νησιωτικές περιοχές (συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης) είναι 100 ευρώ (85 ευρώ για τραπεζικό λογαριασμό) έναντι των 55 ευρώ.

Για τις μοτοσικλέτες είναι 60 ευρώ (45 ευρώ για τραπεζικό λογαριασμό) έναντι των 35 ευρώ. Ειδικά για τις νησιωτικές περιοχές, για τις μοτοσικλέτες είναι 70 ευρώ (55 ευρώ για τραπεζικό λογαριασμό).

Οι αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια

Δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν εισόδημα 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και έως 45.000 ευρώ, όπως διευκρίνισε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Πηγή ethnos

Σχόλια