Ράδιο Βήτα Chatbox

Διπλή γλώσσα Ερντογάν για Ελλάδα, Μητσοτάκη

 

Επαμφοτερίζοντα μηνύματα προς την Ελλάδα συνεχίζει να στέλνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς χθες το μεσημέρι δήλωσε πως η χώρα του δεν θέλει πόλεμο με την Ελλάδα, αλλά σε άλλη ομιλία του το απόγευμα απείλησε την Αθήνα με συνέπειες όπως η Μικρασιατική Καταστροφή και κάλεσε τον ελληνικό λαό να τιμωρήσει πολιτικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του μετά την προσευχή της Παρασκευής δήλωσε ότι «δεν έχουμε κανένα ντέρτι να μπούμε σε πόλεμο με την Ελλάδα. Ωστόσο, η Ελλάδα δεν τηρεί τις υποσχέσεις της. Παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας 147 φορές σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Φυσικά, αν κάνετε τέτοιες παραβιάσεις, ποιο είναι το δικό μας καθήκον; Η αεροπορία μου θα σηκωθεί και θα σας δώσει την απάντηση που χρειάζεστε».

Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε πως πολλοί ηγέτες χωρών προσπάθησαν να τον συμφιλιώσουν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά υποστήριξε πως «δεν το σκεφτόμαστε αυτή τη στιγμή. Το τι θα φέρουν οι συνθήκες στο μέλλον… Θα το δούμε και αναλόγως θα το αξιολογήσουμε», πρόσθεσε.

Σε ομιλία του όμως στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Αμυνας στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «κρύβεται κάτω από τις φούστες άλλων», σημειώνοντας: «Συστήνουμε στη διοίκηση της Ελλάδας, η οποία προσπαθεί να πουλήσει νταηλίκι, να πάρει ένα μάθημα τόσο από τις εξελίξεις στην περιοχή μας όσο και από τα γεγονότα που συνέβησαν πριν από έναν αιώνα».

Αυτό που προκάλεσε ωστόσο ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως κάλεσε τους Ελληνες να τιμωρήσουν πολιτικά τον κ. Μητσοτάκη! «Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει το μήνυμα και το μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού στους κυβερνώντες του, που τρέχουν πίσω από περιπέτειες, οι οποίες θα φέρουν ένα καταστροφικό τέλος για τον ελληνικό λαό», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος ανέφερε πως «ο γείτονάς μας στο Αιγαίο πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο μαζί μας. Γι’ αυτό στους στρατηγικούς υπολογισμούς της Τουρκίας έχει τη θέση που του αναλογεί».

Πηγή kathimerini


Σχόλια