Ράδιο Βήτα Chatbox

Θεσσαλονίκη: Σεξιστική επίθεση οδηγού λεωφορείου σε γυναίκα για το ντύσιμό της

Σεξιστική επίθεση σε βάρος γυναίκας για το ντύσιμό της εξαπέλυσε οδηγός του ΟΑΣΘ, μέσα στο λεωφορείο, κατά τη διάρκεια δρομολογίου, το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, το συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου. Όλα ξεκίνησαν όταν ο οδηγός αντίκρισε τη γυναίκα και προχώρησε σε άνευ προηγουμένου σχόλιο για την εμφάνισή της, καθώς απευθυνόμενος προς το πρόσωπό της ζήτησε χαρακτηριστικά να ντύνεται πιο ευπρεπώς στο λεωφορείο, επειδή φορούσε ένα απλό… μπουστάκι.

Ακολούθησε ένταση και με άλλους επιβάτες, με τη γυναίκα να ξεσπά σε λυγμούς από το σχόλιο του οδηγού. Στο σημείο έφτασαν ο σύντροφος και η μητέρα του θύματος της σεξιστικής επίθεσης, η οποία είπε στον οδηγό ότι «το κορίτσι θα ντύνεται όπως θέλει».

Μάλιστα, ο οδηγός ήταν εκείνος ο οποίος ενημέρωσε την Ελληνική Αστυνομία για το περιστατικό, με τις δυνάμεις της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να σπεύδουν και να τον ενημερώνουν ότι δεν υπάρχει νομοθεσία που να προβλέπει τον τρόπο που θα ντύνεται το επιβατικό κοινό.

Κινεί τις προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες ο ΟΑΣΘ

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ καταδίκασε μέσω του ThessToday.gr το περιστατικό και τονίζει ότι δεν έχει εκδοθεί κάποια οδηγία -και ούτε πρόκειται να εκδοθεί- σχετικά με την εμφάνιση των επιβατών. Σύμφωνα με πηγές του Οργανισμού, ο οδηγός έπραξε μεμονωμένα κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας και ήδη έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες.

Σεξιστικό επεισόδιο και στο ΚΤΕΛ Ξάνθης

Σημειώνεται πως οδηγός στα ΚΤΕΛ Ξάνθης απαθανατίστηκε πριν από μερικές μέρες, σε βίντεο, να κατεβάζει ένα ζευγάρι από το λεωφορείο γιατί το ντύσιμό της κοπέλας δεν άρμοζε με τα… γούστα του οδηγού.

Το περιστατικό κατέγραφε ο φίλος της κοπέλας που διαμαρτυρήθηκε έντονα στον οδηγό, ενώ ζήτησε από τους υπόλοιπους επιβάτες να του πουν εάν είναι ή όχι σωστό αυτό που συνέβαινε.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κανείς από τους επιβάτες του λεωφορείου δεν υποστήριξε το νεαρό ζευγάρι, με τον οδηγό να μη δίνει σαφή απάντηση στο γιατί τους κατεβάζει.

Πηγή in.grΣχόλια