Ράδιο Βήτα Chatbox

Επιδοτήσεις ρεύματος: Ποιοι θα λάβουν τα υψηλότερα ποσά – Όσα είπε ο Κώστας Σκρέκας

 

Τα ποσά των επιδοτήσεων για τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Αύγουστο ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας σε συνέντευξη Τύπου.

 Για τον μήνα  Αύγουστο η συνολική επιδότηση από την κυβέρνηση αγγίζει το 1.136 δισ. ευρώ, απορροφώντας έως και το 90% της αύξησης για όλους τους οικιακούς καταναλωτές για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και  για τις κύριες και μη κύριες κατοικίες.

Επίσης απορροφούμε το 100% της αύξησης για τους δικαιούχους  Κοινωνικού Τιμολογίου.

Επίσης το 80 % της αύξησης για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες με παροχή ισχύος μέχρι 35 kw

Και το 82% -92% της αύξησης  για τους αγρότες και τα αγροτικά τιμολόγια”, τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Τα ποσά των επιδοτήσεων

Εν συνεχεία ο κ. Σκρεκας ανέφερε το πώς διαμορφώνονται τα ποσά των επιδοτήσεων για τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος Αυγούστου ανά κατηγορία πολιτών.

“Συγκεκριμένα για όλες τις κύριες και μη κύριες κατοικίες η επιδότηση ανέρχεται στα 337 ευρώ ανά ηλεκτρική μεγαβατώρα για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης  και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Απορροφούμε έτσι το 90% της αύξησης  με στόχο η τιμή της κιλοβατώρας  να κυμαίνεται  μεταξύ 15 λεπτών  και 17 λεπτών”, τόνισε.

“Για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου, η επιδότηση ανέρχεται στα 377 ευρώ ανά μεγαβατώρα  ώστε να απορροφήσουμε  έως και το  100% της αύξησης.

Για τους εμπορικούς καταναλωτές  με παροχή ισχύος  μέχρι 15 kw, εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, περίπτερα, ψιλικά , κομμωτήρια κλπ επιδοτούμε με 300 ευρώ ανά μεγαβατώρα το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και απορροφούμε έως και το 80%  της ανατίμησης.

Για τους αγρότες και όλα τα τιμολόγια  η επιδότηση ανέρχεται σε 337 ευρώ ανά μεγαβατώρα  καλύπτοντας από το  82% έως και το 99% της αύξησης” περιέγραψε.

Πηγή enikos


Σχόλια