Ράδιο Βήτα Chatbox

Σπάτα: Πώς έγινε το σοκαριστικό δυστύχημα με το διαμελισμό νεαρού από ελικόπτερο

Απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε χθες το βράδυ στα Σπάτα, όπου νεαρός Βρετανός έχασε τη ζωή του μετά από δυστύχημα με ελικόπτερο.

Ο 21χρονος, είχε μισθώσει με άλλους τρεις Άγγλους φίλους του το ελικόπτερο για να μετακινούνται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών σε νησιά του Αιγαίου.

Το ελικόπτερο ερχόταν από τη Μύκονο και προσγειώθηκε σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στα Σπάτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα πρωτόκολλα ασφαλείας και ο νεαρός βρέθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες πολύ κοντά στον έλικα του ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα να διαμελισθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα άλλα τρία άτομα είναι καλά στην υγεία τους, αλλά βρίσκονται υπό σοκ.

Πως έγινε το φρικτό δυστύχημα

Τα δύο ελικόπτερα πετούσαν σε σχηματισμός, το ένα πίσω από το άλλο. Το πρώτο ελικόπτερο τύπου Bell 407 της εταιρείας Superior Air, με τέσσερις επιβάτες και πλήρωμα έναν χειριστή προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της εταιρείας Helipad που βρίσκεται στο άκρο του πολυχώρου Λώλου στα Σπάτα, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στο δεύτερο ελικόπτερο που ακολουθούσε, βρίσκονταν οι γονείς του 21χρονου που έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την προσγείωση του Bell 407, οι τέσσερις επιβάτες απομακρύνονταν από το χώρο του ελικοδρομίου για να επιβιβαστούν στα αυτοκίνητα που θα τους μετέφεραν στο αεροδρόμιο «Ελευθεριος Βενιζέλος».

Ο άτυχος 21χρονος από τη Βρετανία είχε μόλις βγει από το ελικόπτερο και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, χτύπησε στο ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου που περιστρεφόταν, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα ως τώρα, αναφέρουν ότι ο άτυχος νεαρός πήγε στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου για να τραβήξει «σέλφι» με το κινητό του, όταν διαμελίστηκε.

Oι γονείς

Το δεύτερο ελικόπτερο, με τους γονείς του 21χρονου Βρετανού ακολουθούσε και δεν είχε ακόμη προσγειωθεί όταν σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα.

Οι δύο χειριστές επικοινώνησαν μετά το δραματικό περιστατικό και ο πιλότος του δεύτερου ελικοπτέρου ζήτησε και έλαβε άδεια να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο του Ελευθέριος Βενιζέλος, προκειμένου οι γονείς να μην καταρρεύσουν από το σοκ.

Πηγή topontiki


Σχόλια