Ράδιο Βήτα Chatbox

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: «Πλήξαμε στόχους στο Φιδονήσι»

 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος έπληξε στη διάρκεια της νύχτας το ουκρανικό Φιδονήσι στη Μαύρη Θάλασσα, λίγο μετά την ανακοίνωση του ουκρανικού στρατού ότι η ουκρανική σημαία υψώθηκε ξανά στο νησί.

O Αντρίι Γέρμακ, ο επιτελάρχης του ουκρανού προέδρου, ανήρτησε σήμερα ένα βίντεο στο Telegram που δείχνει τρεις στρατιώτες να υψώνουν μια μεγάλη ουκρανική σημαία στο νησί από το οποίο οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν στις 30 Ιουνίου αφού δέχτηκαν σφοδρή επίθεση πυροβολικού και πυραύλων από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Κατά την καθημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο εκπρόσωπός του, αντιστράτηγος Ίγκορ Κονασένκοφ, δήλωσε ότι τμήμα της ουκρανικής διμοιρίας στο νησί “εξουδετερώθηκε”.

“Περίπου στις 5 πμ, πολλοί ουκρανοί στρατιωτικοί που επέβαιναν σε ταχύπλοο αποβιβάστηκαν στο νησί και τράβηξαν φωτογραφίες με τη σημαία. Ένα αεροσκάφος των ρωσικών δυνάμεων εξαπέλυσε άμεσα επίθεση με πυραύλους υψηλής ακριβείας στο Φιδονήσι με αποτέλεσμα να εξουδετερωθεί τμήμα του ουκρανικού στρατού”, σημείωσε ο ίδιος.

Το μικρό αυτό νησί είναι σημαντικό εξαιτίας της εγγύτητάς του με τους θαλάσσιους διαδρόμους προς το ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι απέσυρε την περασμένη εβδομάδα τις δυνάμεις της από το νησί ως “κίνηση καλής θέλησης” για να δείξει ότι δεν παρεμποδίζει τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών να ανοίξουν έναν ανθρωπιστικό διάδρομο ώστε να επιτραπεί η μεταφορά σιτηρών στην Ουκρανία.

Πηγή militaire


Σχόλια