Ράδιο Βήτα Chatbox

Πολιτικά φορτισμένη η σημερινή ομιλία Τσίπρα στη Βουλή

 Πολιτικά φορτισμένη αναμένεται να είναι η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

 

Δείτε επίσης: Αθλιότητα: Ο Μητσοτάκης συνδέει τον ΣΥΡΙΖΑ με τον εμπρησμό στον Real FM

 

Κι αυτό διότι άπαντες στην Κουμουνδούρου άκουσαν έκπληκτοι χθες τον Έλληνα πρωθυπουργό από το ίδιο βήμα να, ως κοινό τρολ του διαδικτύου, να συσχετίζει εμμέσως πλην σαφώς, τον ΣΥΡΙΖΑ με τον εμπρησμό στον Real fm.

 

Μάλιστα στην Κουμουνδούρου σημειώνουν με νόημα ότι η αναφορά αυτή του κ. Μητσοτάκη δεν ήταν τυχαία. Ο κ. Μητσοτάκης, λένε, προσήλθε στη Βουλή την πρώτη ημέρα της συζήτησης επί τούτου. Το επικοινωνιακό του επιτελείο θεώρησε χρυσή ευκαιρία τον εμπρησμό στον ραδιοφωνικό σταθμό προκειμένου να αναθερμάνει το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο με άθλια υπονοούμενα!

Θύμισε τον πατέρα του και τα τότε ΜΜΕ που χρέωναν επί σειρά ετών τη 17 Νοέμβρη στο ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου για να αποκαλυφθεί πολλά χρόνια μετά ότι ήταν οι γιοί της παπαδιάς!


Η αντίδραση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου χθες ήταν ενδεικτική για όσα θα πει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Όσο ο κ. Μητσοτάκης θα καταρρέει τόσο θα γίνεται ολοένα και πιο κυνικός και επικίνδυνος» σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Και απαίτησε από τον Κ.Μητσοτάκη να ανακαλέσει λέγοντας ότι τα όσα είπε «δεν είναι μία απλή αθλιότητα. Ο κ. Μητσοτάκης είναι πια επικίνδυνος για τη Δημοκρατία».

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται όχι ως πρωθυπουργός αλλά ως κοινό τρολ του διαδικτύου. Το είχε ξανακάνει όταν χαρακτήρισε «συμμορία» και «υπόκοσμο» τους δημοσιογράφους που ερεύνησαν το σκάνδαλο Novartis για να έρθει το Δικαστικό Συμβούλιο και να του δώσει την καλύτερη απάντηση αθωώνοντας τους.

Και τότε φυσικά δεν αντέδρασε κανείς. Ούτε και τα ΜΜΕ. Όπως και τώρα. Κανένα ΜΜΕ, από εκείνα που ξιφουλκούσαν για το unfair Βερναρδάκη δεν βρήκε κάτι να πει για την αθλιότητα Μητσοτάκη. Σαν να κατάπιαν τη γλώσσα τους.

Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει καλά αυτήν την à la carte ευαισθησία των περισσότερων ΜΜΕ. Και δεν θα αφήσει τίποτε να πέσει κάτω στην ομιλία του. Άλλωστε οι εκθέσεις διεθνών οργανισμών και η κατρακύλα της χώρας όσον αφορά στην ελευθερία του Τύπου επί Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αρωγός του κ. Τσίπρα.

Πολλώ δε μάλλον όταν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, που είπε όσα είπε, προ ημερών εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για καλλιέργεια «τοξικού κλίματος» προσπαθώντας μάλιστα να «χτίσει» κλίμα πρόωρων εκλογών.

Πηγή documentonews



Σχόλια