Ράδιο Βήτα Chatbox

Μητσοτάκης - Μπιν Σαλμάν: Ενισχύουμε σημαντικά τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας

Τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνομιλία που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά του που υποδέχτηκε τον πρίγκιπα, στο πρώτο του ταξίδι στην Ευρώπη μετά την πανδημία, με τον οποίο όπως είπε θα υπογράψουν σημαντικές συμφωνίες.

«Υψηλότατε, είναι πραγματικά χαρά μου να σας υποδέχομαι στην Αθήνα, στο πρώτο ταξίδι σας στην Ευρώπη μετά την πανδημία Covid-19. Είναι μία ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε τη δύναμη της στρατηγικής μας σχέσης. Θα υπογράψουμε σημαντικές συμφωνίες και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε περιφερειακές εξελίξεις αλλά και πώς να ενισχύσουμε περαιτέρω την σημαντική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική συνεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας:

«Θα ήθελα να σας συγχαρώ και πάλι για το project «Vision 2030» και τη φιλοδοξία που το διατρέχει. Και θα θέλαμε να εξετάσουμε περαιτέρω ευκαιρίες για συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες μας, στις οικονομίες μας, και να προσελκύσουμε περισσότερες σαουδαραβικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Είναι, λοιπόν, μεγάλη μου χαρά να σας υποδέχομαι στην Αθήνα και στο πρωθυπουργικό γραφείο».

Πηγή cnn.gr

Σχόλια