Ράδιο Βήτα Chatbox

Κυβέρνηση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύεται με απρέπεια και ευτέλεια»

Με διαφορετικές διατυπώσεις, αλλά με το ίδιο νόημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε την επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ που άρχισε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην επίθεση κατά του Real Group και τη σύνδεσή της με την κριτική που τα ΜΜΕ του ομίλου άσκησαν στην ανάρτηση Βερναρδάκη, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ο πρωθυπουργός δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να αναδείξει με πολύ συγκεκριμένα και χαρακτηριστικά παραδείγματα την απρέπεια και την ευτέλεια με την οποία εδώ και πολύ καιρό έχει επιλέξει να πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι αντιλαμβανόμαστε πώς αυτός ο φανατισμός, οι ακρότητες, μπορούν να οδηγήσουν σε περιστατικά που εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους».

Μάλιστα, επανέλαβε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, «θα είχε την ευκαιρία και τη δυνατότητα, αντί να είναι την ίδια ώρα με τον κ. Λυμπερόπουλο, να είναι στη Βουλή και να πάρει αποστάσεις από αυτές τις πρακτικές και τις πολιτικές ευτέλειας και χυδαιότητας. Δεν το έκανε, αντίθετα, η ταχύτητα με την οποία επιβεβαιώθηκαν τα όσα επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός, διά της ανάρτησης του κ. Πολάκη, αναδεικνύει το πολύ σοβαρό πρόβλημα της επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί σε ρυθμούς τοξικότητας, ακραίας πόλωσης και εκχυδαϊσμού της πολιτικής ζωής».

Σχολιάζοντας, δε, την έκθεση της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «στη χώρα όπου ο κατά συρροή δολοφόνος Κουφοντίνας έχει δημόσιο βήμα, αρθρογραφεί σε ημερήσιες εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας, προβάλλοντας απόψεις που παρεμπιπτόντως ταυτίζονται και με απόψεις πολιτικού κόμματος, κάθε συζήτηση περί ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον σουρεαλιστική», χωρίς να θελήσει να κατονομάσει το κόμμα στο οποίο αναφέρεται.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις -και πολιτικές- για την υπόθεση Λιγνάδη, ο Γ. Οικονόμου κατ’ αρχάς σημείωσε ότι «το να γίνεται μια δικαστική απόφαση για υπόθεση βιασμού θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης, δεν είναι κάτι που πρέπει να θεωρείται κανονικό σε ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου», κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να «καπηλευτεί» ένα θέμα μου δεν έχει πολιτική, αλλά ποινική διάσταση.

Από εκεί και πέρα, σημείωσε ότι «η Δικαιοσύνη αποφάσισε με βάση τον Ποινικό Κώδικα που ίσχυε επί ΣΥΡΙΖΑ. Αν η Δικαιοσύνη είχε τη δυνατότητα να αποφασίσει με βάση την αλλαγή που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ στον Ποινικό Κώδικα το 2021, τότε η ποινή θα ήταν ισόβια. […] Με βάση τα όσα ίσχυαν στον Ποινικό Κώδικα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχουμε αυτά τα αποτελέσματα και την απόφαση της Δικαιοσύνης».

Όσον αφορά στις ανησυχίες για το ζήτημα της τροφοδοσίας της χώρας με φυσικό αέριο, μετά τη διακοπή παροχής από τον Nord Stream I, για λόγους συντήρησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταρτίζει και θα παρουσιάσει στις 20 Ιουλίου νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ακόμη και μπροστά στο σενάριο πλήρους διακοπής της ροής φυσικού αερίου από την πλευρά της Ρωσίας».

Συμπλήρωσε, δε, ότι «η χώρα μας προετοιμάζεται από καιρό και λαμβάνει κάθε εφικτό μέτρο για την αντιμετώπιση ακόμη και του πιο ακραίου σεναρίου.

Ειδικότερα:

-Ετοιμότητα για μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) με δύο πλοία ταυτόχρονα στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας. Κατέπλευσε, σε χρόνο ρεκόρ, το ειδικό δεξαμενόπλοιο που σχεδόν διπλασιάζει την αποθηκευτική ικανότητα του σταθμού.

-Προμήθεια περισσότερου LNG με αντίστροφη ροή μέσω του αγωγού TAP από την Ιταλία, με την οποία υπάρχουν ήδη διεργασίες για αποθήκευση μεγάλης ποσότητας.

-Χρήση περισσότερου ντίζελ και λιγνίτη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Οι πέντε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο έχουν ετοιμότητα έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα χρησιμοποίησης diesel. Παράλληλα, οι διαθέσιμες λιγνιτικές μονάδες της Δ.Ε.Η. συνεχίζουν να λειτουργούν με τη σημερινή τους παραγωγική δυναμικότητα και δεν παρουσιάζουν ελλείψεις, ενώ τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει και η λειτουργία της νέας λιγνιτικής μονάδας, Πτολεμαΐδα 5».

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι «οι εθνικές μας πολιτικές είναι τέτοιες που δημιουργούν ένα περιβάλλον ενεργειακής σταθερότητας. Οι κοινοτικές δυνατότητες τις οποίες επιδιώκουμε από την πρώτη στιγμή θα έλθουν να προστεθούν στις εθνικές. Χρειάζεται όμως όλοι να αλλάξουμε την ενεργειακή μας κουλτούρα, συμβάλλοντας έμπρακτα στον περιορισμό της σπατάλης ενέργειας».

Πηγή topontiki

Σχόλια