Ράδιο Βήτα Chatbox

Τι δείχνουν έως τώρα οι έρευνες για τον εμπρησμό στο κτίριο του Real Group

 

Σε βίντεο έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης στο κτίριο όπου στεγάζεται το Real Group στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας φαίνονται δύο άτομα που έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, καθώς φορούν κουκούλες, να αφήνουν τα γκαζάκια στο κτίριο.

Οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπήρχε και υποστηρικτική ομάδα που να τους βοήθησε και να περίμενε τους δράστες σε κάποια απόσταση από το σημείο.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκειμένου να καταλήξουν στο δρομολόγιο των δραστών και το όχημα που χρησιμοποίησαν για να μεταβούν και να διαφύγουν από το κτίριο.

Στο κτίριο του Real Group εντοπίστηκαν υπολείμματα αυτοσχέδιου μηχανισμού και συγκεκριμένα τρία γκαζάκια. Ο εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτιρίου – από την πλευρά της Κηφισίας – μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου. Ο μηχανισμός αποτελείτο από τρία γκαζάκια, τα οποία ήταν δεμένα μεταξύ τους και ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό. Κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛΑΣ, που έσπευσε στο σημείο, μάζεψε τα υπολείμματα του μηχανισμού, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Η φωτιά που προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το πρωί της Τετάρτης, ενώ ακούστηκαν εκρήξεις. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα. Μάλιστα οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν μια ηχολήπτρια του ραδιοφώνου που βρισκόταν στον χώρο τη στιγμή που εκδηλώθηκε η εμπρηστική επίθεση.

Σημειώνεται ότι στον πρώτο όροφο στεγάζεται η Realnews, στον δεύτερο ο Realfm, ενώ στον τρίτο όροφο βρίσκονται γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας. Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη υπήρξε ξαφνικά σοβαρή βλάβη στις εγκαταστάσεις μετάδοσης του σήματος. Μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο εκδηλώθηκε η φωτιά στις εγκαταστάσεις του Realfm 97,8 στο Μαρούσι. Δύο περιστατικά, που δύσκολα μπορούν να θεωρηθούν τυχαία… Κάποιοι προσπαθούν να κλείσουν τον Realfm.

“Έβαλαν φωτιά στον Real FM! Μας καίνε! Τρείς εκρήξεις και τώρα καιγόμαστε…” έγραψε στο Twitter ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Πηγή enikos



Σχόλια