Ράδιο Βήτα Chatbox

Σλάβια Πράγας - Παναθηναικός 2-0 Αδικημένος, αλλά όχι αποκλεισμένος .

Η αποβολή-σκάνδαλο του Παλάσιος στο 40' αποσυντόνισε τον Παναθηναϊκό, που ηττήθηκε με σκορ 2-0 από τη Σλάβια στην Πράγα, αλλά δεν έχασε κάθε ελπίδα πρόκρισης! Με δέκα και οι Τσέχοι από το 51'.

Οι Τσέχοι μπήκαν με αρκετές επιθετικές διαθέσεις στο πρώτο πεντάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να δίνει μεγάλη προσοχή στα μετόπισθέν του.

Μάλιστα, στο 8' η Σλάβια δημιούργησε την πρώτη της καλή στιγμή, με την κεφαλιά του Τραορέ μεταξύ πέναλτι και μικρής περιοχής να περνά άουτ.

Παρόλα αυτά, σταδιακά οι «πράσινοι» άρχισαν να κερδίζουν μέτρα αλλά να κρατούν και μπάλα. Η πρώτη τους απειλή ήταν στο 14', όταν ο Γκάνεα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Τσέριν (που έκανε κίνηση κρυφού φορ) έφυγε έξω. Το επικίνδυνο γύρισμα του Γκάνεα στο 17' είχε ως μόνο κέρδος της το κόρνερ, το οποίο όμως πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 20' ο Σρανζ δεν έκανε καλή επαφή στην «καρδιά» της περιοχής του Παναθηναϊκού, με τον Γκάνεα στο 26' να πραγματοποιεί σημαντική προβολή με «μυτάκι» προ του Χόλες. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς απείλησε εκ νέου στο 28', όταν ο Παλάσιος απελευθερώθηκε και έπιασε διαγώνιο δυνατό σουτ που απέκρουσε ο Μάντους.

Στο 39' το τελείωμα του Σρανζ έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπρινιόλι, για να φτάσουμε στο 40' και στη φάση της αποβολής του Παλάσιος: Ο άσος των «πρασίνων» έκανε μπούκα στην αντίπαλη περιοχή, να πέφτει κατά το μαρκάρισμα, με τον Μπουκέ να θεωρεί ότι κάνει θέατρο δείχνοντάς του τη δεύτερη κίτρινη κάρτα (την πρώτη την είχε δει στο 31'). Σε μια φάση, όπου δεν υπήρχε μεν πέναλτι αλλά και στην οποία ήταν φυσιολογικό να χάσει τα βήματά του ο Αργεντινός άσος μετά από τέτοια κούρσα. Μάλιστα, αποβλήθηκε και ο Πέντραγκ Έρακ από τον πάγκο του Παναθηναϊκού λόγω διαμαρτυριών, ενώ για τον ίδιο λόγω είδε την κίτρινη και ο Πέρεθ.

Οι παραπάνω στιγμές ήταν εύλογο να φέρουν έντονο εκνευρισμό στις τάξεις των «πρασίνων», οι οποίοι έχασαν τη συγκέντρωσή τους στις επόμενες φάσεις. Ο Μπρινιόλι κατάφερε να βάλει «στοπ» στο 45' και το 45'+1', όχι όμως και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα παρέμεινε ζωντανή στην περιοχή του Παναθηναϊκού λόγω αναιμικών απομακρύνσεων αλλά και ασυνεννοησίας μεταξύ Μπρινιόλι και Μάγκνουσον, με τον Σρανζ να γράφει το 1-0 με κεφαλιά.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άρχισε με διπλή αλλαγή το δεύτερο μέρος (όπως και η Σλάβια), με τους Σπόραρ και Βαγιαννίδη να μπαίνουν αντί των Ιωαννίδη και Αϊτόρ και το σύστημα να γυρνά σε 4-4-1 (με τον Βαγιαννίδη δεξιά, τον Τσέριν αριστερά και τον Σπόραρ στην κορυφή).

Οι αριθμητικές ισορροπίες επέστρεψαν αρκετά γρήγορα στο δεύτερο μέρος, με τον Μπουκέ βέβαια να... μπερδεύει με την αρχική του απόφαση. Στο 51' ο Σάντος ανέτρεψε τον Σπόραρ ενώ ο Σλοβένος επιθετικός έβγαινε στην αντεπίθεση (και χωρίς να υπάρχει άλλος αμυντικός μπροστά του). Αρχικά ο Γάλλος ρέφερι έδειξε κίτρινη κάρτα, όμως εν συνεχεία άλλαξε την απόφασή του!

Ωστόσο, το τριφύλλι δεν εκμεταλλεύτηκε αυτήν τη συνθήκη, καθώς δέχτηκε και δεύτερο γκολ στο 56': Μεγάλη «τρύπα» στο κέντρο άμυνας του Παναθηναϊκού. Σε πρώτο χρόνο το πλασέ του Έβερτον προσέκρουσε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Ουζόρ πήρε το «ριμπάουντ» γράφοντας το 2-0.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πολύ κοντά στη μείωση του σκορ στο 59'. Ο Βαγιαννίδης πίεσε ψηλά, έκλεψε και αφού άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο, πλάσαρε πατώντας περιοχή, με την μπάλα όμως να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στα επόμενα λεπτά, η ελληνική ομάδα δεν βρήκε τη μεγάλη ευκαιρία που έψαχνε. Αντίθετα, είδε τους γηπεδούχους να απειλούν. Κυρίως με τον Ουζόρ, όπως στο 69' που ταλαιπώρησε την άμυνα του Παναθηναϊκού, με τον Κώτσιρα να διώχνει. Τα σουτ που επιχείρησαν στα επόμενα λεπτά οι Τσέχοι (74' Έβερτον, 75' και 80' Ουζόρ, 84' Τραορέ) δεν βρήκαν στόχο, με το 2-0 να μένει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σλάβια Πράγας (Γίντριχ Τρπισόφσκι): Μάντους – Ντούντερα (46' Ουζόρ), Ούσου, Σάντος, Ντόρλεϊ – Τιεχί (46' Έβερτον), Χόλες – Σρανζ (72' Μάζοπουστ), Τραορέ (88' Πρόβοντ), Ολαγίνκα – Λινγκρ (57' Σεβτσίκ).

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Κολάρ, Σιροτνίκ, Τετσλ, Γιουρέτσκα, Βαλέντα, Κατσαράμπα, Γιουράσεκ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Σάρλια (88' Πούγγουρας), Μάγκνουσον, Γκάνεα – Πέρεθ, Κουρμπέλης (72' Καμπετσής), Τσέριν – Παλάσιος, Ιωαννίδης (46' Σπόραρ), Αϊτόρ (46' Βαγιαννίδης).

Πηγή sport-fm.gr




Σχόλια