Ράδιο Βήτα Chatbox

Λωρίδα της Γάζας: Αναφορές για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μετά από 29 νεκρούς Παλαιστίνιους

 

Σε κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας φαίνεται να συμφώνησαν ο στρατός του Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι μαχητές. Σύμφωνα με το Al Jazeera το οποίο επικαλείται πηγές από την ομάδα διαμεσολάβησης της Αιγύπτου και ισλαμιστές μαχητές η κατάπαυση του πυρός είναι πιθανό να ανακοινωθεί στις 17:00 τοπική ώρα και πιθανότατα θα τεθεί σε ισχύ από τις 20:00, (22:00 ώρα Ελλάδος).

«Θα υπάρξει ανακοίνωση για την κατάπαυσης του πυρός που θα τεθεί σε ισχύ στις 1700 GMT, δηλαδή στις 20:00 τοπική ώρα  Αυτή τη στιγμή οι επιδρομές συνεχίζονται, όπως και οι εκτοξεύσεις ρουκετών», σημειώνει ανταποκριτής του Δικτύου. Οι ώρες πριν από την κατάπαυση του πυρός είναι κρίσιμες διότι όπως έχουν δείξει προηγούμενοι πόλεμοι τότε είναι που γίνονται πολλά χτυπήματα, αναφέρει το μέσο.

Σημειώνεται ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο έχουν σημειωθεί πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις από τον στρατό του Ισραήλ που χτυπά στόχους μέσα στην λωρίδα γης που ελέγχεται από την Παλαιστίνη. Είκοσι εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά, σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της κλιμάκωσης της βίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα. Πρόκειται για την μεγαλύτερη κλιμάκωση της βίας από τον Μάιο του 2021.

Οι στρατιωτικοί ηγέτες του κινήματος στη Γάζα, Ταϊσίρ αλ Τζαμπάρι και Χαλίντ Μανσούρ, σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον στρατό, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από την Ισλαμική Τζιχάντ.

Η Ισλαμική Τζιχάντ εκτόξευσε ρουκέτες προς την Ιερουσαλήμ, όμως το 97% των ρουκετών που εκτοξεύθηκαν, αναχαιτίστηκαν από την ισραηλινή αντιπυραυλική άμυνα, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Εκπρόσωποι του Ισραήλ και της Ισλαμικής Τζιχάντ, δεν επιβεβαίωσαν επίσημα συμφωνία για εκεχειρία.

Πηγή ethnos


Σχόλια