Ράδιο Βήτα Chatbox

Συγκίνηση για τον Άρτσι

Ο Άρτσι ήταν σε κώμα από τις 7 Απριλίου, όταν έχοντας λάβει μέρος σε διαδικτυακή πρόκληση βρέθηκεμε ένα καλώδιο τυλιγμένο γύρω από το λαιμό του.

Την ευχή καμία άλλη οικογένεια να μην υποστεί τον πόνο που βίωσε η οικογένεια του Άρτσι Μπάτερσμπι εκφράζουν οι γονείς του 12χρονου αγοριού από τη Βρετανία που είδαν το νήμα της ζωής τους να κόβεται μετά από πολύμηνη μάχη στο νοσοκομείο αλλά και τα δικαστήρια.

Ο 12χρονος, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της δικαστικής διαμάχης μεταξύ των γονιών του και των γιατρών, εξέπνευσε την Κυριακή μετά από πολύμηνη παραμονή σε κώμα.

Σε ανακοίνωσή τους, οι γονείς υποστηρίζουν ότι το αγόρι «στερήθηκε όλων των δικαιωμάτων του» και ζητούν τη διεξαγωγή έρευνας. Οι γιατροί θεωρούσαν ότι δεν είχε καμία ελπίδα ανάρρωσης ενώ το προσωπικό του νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν υποστηρίζουν ότι του παρασχέθηκε «υψηλής ποιότητας φροντίδα με εξαιρετική συμπόνια».

Ο Άρτσι ήταν σε κώμα από τις 7 Απριλίου, όταν έχοντας λάβει μέρος σε διαδικτυακή πρόκληση βρέθηκεμε ένα καλώδιο τυλιγμένο γύρω από το λαιμό του.

Η μητέρα και η θεία του Άρτσι Μπάτερσμπι μίλησαν στους δημοσιογράφους για τις τραγικές τελευταίες στιγμές του.

«Με βαθύτατη θλίψη σας λέμε ότι ο Άρτσι πέθανε στις 12:15 σήμερα. Μπορώ να πω ότι είμαι η πιο περήφανη μαμά στον κόσμο, ένα τόσο όμορφο αγοράκι και πάλεψε μέχρι το τέλος - και είμαι τόσο περήφανη που είμαι η μαμά του».

Η θεία του, Έλα Κάρτερ, μίλησε για τελευταίες στιγμές του αγοριού, περιγράφοντας μια δραματική κατάσταση που ακριβώς ήθελε να αποφύγει η οικογένεια.

«Του αφαιρέθηκε κάθε φαρμακευτική αγωγή στις 10 η ώρα. Όλες οι ενδείξεις παρέμεναν απολύτως σταθερές για δύο ώρες μέχρι να μειώσουν τον αερισμό. Και τότε έγινε εντελώς μπλε», είπε. Όπως πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα αξιοπρεπές στο να βλέπεις ένα μέλος της οικογένειας ή ένα παιδί να ασφυκτιά. Καμία οικογένεια δεν θα έπρεπε ποτέ να περάσει αυτό που περάσαμε εμείς, είναι βάρβαρο».

Η οιικογένεια είχε ζητήσει να μεταφερθεί το αγόρι από το νοσοκομείο σε κέντρο ανακούφισης όπου θα «έσβηνε» δίπλα στην οικογένειά του με αξιοπρέπεια, όπως δήλωνε η οικογένεια. Ωστόσο η προσφυγή απορρίφθηκε όταν το δικαστήριο συντάχθηκε με τους γιατρούς που εκτιμούσαν ότι θα ήταν επικίνδυνη για τη ζωή του αγοριού.

Πηγή cnn.gr


Σχόλια