Ράδιο Βήτα Chatbox

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει εξεταστική για τις παρακολουθήσεις

 

Με δεδομένες τις καταιγιστικές εξελίξεις ύστερα από τις παραιτήσεις Δημητριάδη – Κοντολέοντα στον απόηχο των αποκαλύψεων ΕΦΣΥΝ-Reporters United, συνεδριάζει το πρωί του Σαββάτου στις 9, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης των παρακολουθήσεων και οι εξελίξεις των τελευταίων 24ωρων, προκειμένου το όργανο να καθορίσει τη στάση του κόμματος. Πολλώ δε μάλλον που οι αποκαλύψεις με μορφή χιονοστιβάδας έχουν οδηγήσει ουσιαστικά στην παραδοχή ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης παρακολουθείτο από την ΕΥΠ έως την ανάληψη της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, στοιχείο που τον οδήγησε να ζητήσει Εξεταστική προκειμένου να αναζητηθούν οι πολιτικές ευθύνες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αφήσει αυτό το ενδεχόμενο ανοιχτό ήδη από την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, και θα το συζητήσει εκ νέου αύριο, εξετάζοντας όλες τις δυνατές επιλογές ώστε να έρθουν όλα στο φως και να αποκλειστεί κάθε ενδεχομένο να «καεί» μια πρωτοβουλία που θα αναζητά ευθύνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται στην ανακοίνωσή του, αφενός εντοπίζει τις ευθύνες στον ίδιο τον Μητσοτάκη, ενώ κάνει λόγο για πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες.

Δεδομένου πάντως ότι η Χαριλάου Τρικούπη, κλιμακώνει αναγκαστικά λόγω της βαρύτητας των αποκαλύψεων, αυτό θα μετρήσει και στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται πάντως, ότι στις σημερινές του δηλώσεις ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να ζητήσει εκλογές, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου Νάσος Ηλιόπουλος σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις σημείωσε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης» και πως «η υπόθεση των παρακολουθήσεων είναι ένας ακόμα, κορυφαίος, λόγος για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές».

Διεμήνυσε δε πως, «από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε ότι τίποτα δεν θα ξεχαστεί και θα αξιοποιήσουμε κάθε θεσμικό εργαλείο για αυτόν το σκοπο.

Πηγή topontiki

Σχόλια