Ράδιο Βήτα Chatbox

Επίθεση Οικονόμου στον Ανδρουλάκη: Αρνείται να ενημερωθεί για την υπόθεση της παρακολούθησής του

Με επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συνόδευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για την υπόθεση των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Οικονόμου, αφού λίγο-πολύ επανέλαβε τα όσα είπε τη Δευτέρα στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, περί νομιμότητας της παρακολούθησης αλλά και του πολιτικού «λάθους» αναφέρθηκε στη στάση που τηρεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος φέρεται να κλήθηκε από την κυβέρνηση προκειμένου να ενημερωθεί διά την υπόθεσή του, ωστόσο, αρνήθηκε, και δήλωσε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «ζητώ να ανακοινωθεί άμεσα ο λόγος παρακολούθησης μου από την ΕΥΠ, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζετε με περίσσιο θράσος νόμιμη κατά παράβαση του απορρήτου των επικοινωνιών μου ως ευρωβουλευτή».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λοιπόν, επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «στην ουσία, ο κ. Ανδρουλάκης απορρίπτει και δεν αξιοποιεί καμία δυνατότητα θεσμικής ενημέρωσης, ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από το κοινοβούλιο, ούτε από τις δημόσιες αρχές. Και ενώ αρνείται να ενημερωθεί αρμοδίως και ενδελεχώς, προβαίνει σε μια πλειάδα δηλώσεων, που βασίζονται σε αυθαίρετα συμπεράσματα, χωρίς να έχει γνώση όλων των γεγονότων», προσθέτοντας ότι «η νομιμότητα της επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη δεν αμφισβητείται, αν και πολιτικά αυτό είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γ. Οικονόμου κάλεσε τον Ν. Ανδρουλάκη «και όλους όσοι προσποιούνται ότι η νομιμότητα δεν αμφισβητείται και αμφιβάλλουν, να ανατρέξουν σε σειρά νομικών εγγράφων, αλλά και στον νόμο 2225/94. Εκεί θα βρουν όλα τα σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις για λόγους εθνικής ασφάλειας, που δεν εξαιρούν κανένα πρόσωπο από το πεδίο της εφαρμογής. Γιατί στη Δημοκρατία, όσον αφορά στο νόμο, δεν υπάρχουν πατρίκιοι και πληβείοι. Στο ν. 2225/94 βρίσκονται επίσης και οι υπογραφές όλων όσοι τον εισηγήθηκαν». Προσέθεσε, δε, ότι «η νομιμότητα και η συνταγματικότητα της επισύνδεσης κρίθηκε θετική και από την αρμόδια εισαγγελέα» και ότι αναμένεται πόρισμα και από την ΑΔΑΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε άγνοια σε ερώτημα αν η ΕΥΠ διατηρεί «φάκελο» για τον Ν. Ανδρουλάκη, ενώ ειδικά για το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator είπε ότι «έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει προμηθευτεί και καμία κρατική υπηρεσία ασφαλείας στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιεί τα εν λόγω λογισμικά. Πρόκειται για μια ακόμη αξιοπρόσεκτη επιμονή του κ. Ανδρουλάκη, αλλά και άλλων, η άρνηση αυτής της πραγματικότητας», αναφέροντας ότι το Predator και άλλα λογισμικά έχουν εντοπιστεί σε χώρες της Ευρώπης.

Πηγή topontiki


Σχόλια