Ράδιο Βήτα Chatbox

Βόμβα από Βρυξέλλες: Πληροφορίες για μπλόκο της δεύτερης δόσης της Ελλάδας από το ταμείο Ανάκαμψης

 

Άλλο ένα χαστούκι φαίνεται να δέχεται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές στις Βρυξέλλες, που δημοσιεύει ο ιστότοπος ieisidiseis, η Ελλάδα δεν θα λάβει τα χρήματα της δεύτερης δόσης του ταμείου ανάκαμψης που ήταν να κατευθυνθούν προς τη χώρα στα τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση για ενδεχόμενες κυρώσεις στην Ελλάδα γίνεται εδώ και καιρό στο κέντρο αποφάσεων της ΕΕ, αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε να εφαρμόσει μέτρα για να πετύχει τους στόχους που της έχουν τεθεί αναφορικά με το κράτος δικαίου.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές που επικαλείται ο ιστότοπος ieisidiseis, εκτιμούν ότι μετά το σκάνδαλο με τις υποκλοπές σε δημοσιογράφους και σε αρχηγό κόμματος της αντιπολίτευσης καθώς και τις παραιτήσεις των δύο υψηλόβαθμων αξιωματούχων, του Γρηγόρη Δημητριάδη και του Παναγιώτη Κοντολέοντα, είναι πλέον πρακτικά αδύνατο να εκταμιευθεί η δεύτερη δόση.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε πρόταση για σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου των κονδυλίων του ταμείου ανάκαμψης, πρόταση που δεν έγινε τελικά δεκτή από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Πηγή documentonews


Σχόλια