Ράδιο Βήτα Chatbox

Τι θα μαγειρέψεις σήμερα Μαμα?

 Το Ράδιο Βήτα για σήμερα σας προτείνει το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό.

Μπριάμ ή αλλιώς τουρλού στο φούρνο, μια από τις πιο καλοκαιρινές και εύκολες συνταγές! Θα βρεις οδηγίες και φυσικά, θερμίδες για ένα μπριάμ σαν της γιαγιάς.

Το τουρλού στο φούρνο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου κλασικά καλοκαιρινά φαγητά που δεν λείπει ποτέ από το εβδομαδιαίο τραπέζι μου! Το φαγητό αυτό συνδυάζει πολλά από τα αγαπημένα μας λαχανικά, είναι εύκολο και γρήγορο, μπορεί να καταναλωθεί ευχάριστα όταν είναι παγωμένο και ταιριάζει τέλεια με τυρί φέτα! Πάμε να δούμε τα υλικά για το παραδοσιακό μπριάμ!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΙΑΜ

Αυτά είναι τα καλαικαιρινά λαχανικά και τα υλικά για το μπριάμ!

  • 2 μελιτζάνες
  • 2 κολοκύθια
  • 2 καρότα
  • 2 πατάτες
  • 2 πιπεριές χρωματιστές
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 ντομάτες
  • 250 ml χυμό ντομάτας
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 ποτήρι νερό
  • Μαϊντανό

Συνταγή για το παραδοσιακό μπριάμ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Κόβουμε όλα μας τα λαχανικά αρχικά στη μέση κάθετα και μετά σε κομμάτια πάχους όσο ένα ντοματίνι.
  2. Τα απλώνουμε σε ταψί και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  3. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το νερό και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψήνουμε για 45 λεπτά έως 1 ώρα.
  5. Όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και λιγο φρέσκο ελαιόλαδο.


Σχόλια