Ράδιο Βήτα Chatbox

«Τουρισμός για όλους»: Έρχεται νέα κλήρωση «express» για άλλα 200.000 vouchers

Άλλα 200.000 ψηφιακά vouchers για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» θα δοθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου, μετά την απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού για διπλασιασμό των δικαιούχων.

Η δεύτερη κλήρωση αναμένεται στις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ τα vouchers θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τους δικαιούχους από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά και μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Η κλήρωση αφορά όσους έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr και δεν έχουν αναδειχθεί δικαιούχοι στην πρώτη ηλεκτρονική κλήρωση.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα, «Τουρισμός για Όλους» προβλέπει αυξημένη ατομική επιδότηση στα 150 ευρώ για τις δαπάνες διαμονής, ψηφιακό τρόπο πληρωμής, επιτόπια αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και ενισχυμένη επιδότηση 200 ευρώ για τους πολίτες με αναπηρία.

Τουρισμός για Όλους – Οι δικαιούχοι του «πρώτου» κύκλου: Πώς θα πάρετε τα λεφτά – Τι είναι το Viva Wallet και το NFC

Ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (27/7) τα αποτελέσματα της κλήρωσης των πρώτων 200.000 δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους».

Όσοι έχουν κάνει αίτηση μπορούν να συνδεθούν με τους προσωπικούς τους κωδικούς TaxisNet στο vouchers.gov.gr, όπου δίπλα από την κατάσταση της αίτησης θα γράφει: α) Κληρωθείσα, που σημαίνει ότι δικαιούστε το voucher των 150 ευρώ, β) Μη κληρωθείσα, που σημαίνει πως δεν είστε δικαιούχοι.

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο «Τουρισμός για Όλους PASS» οι δικαιούχοι θα μπορούν να εκδώσουν μία άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν. Η κάρτα δεν ισχύει για εισιτήρια και εστίαση.

Δείτε εάν είστε ανάμεσα στους τυχερούς με ένα κλικ ΕΔΩ

Τουρισμός για όλους: Σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα Alpha Bank ή Viva Wallet τα ποσά

Οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» θα πρέπει να εκδώσουν ψηφιακή χρεωστική κάρτα, μέσω της οποίας θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα 150 ή 200 ευρώ που θα λάβουν για τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία ή άλλα καταλύματα. Για να κάνουν χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν κατάλληλη συσκευή smartphone που να στηρίζει ανέπαφες πληρωμές NFC.

Οι συνεργαζόμενες υπηρεσίες είναι δύο: Viva Wallet και Alpha Bank. Δεν χρειάζεται να διαθέτετε λογαριασμό στις αναφερόμενες τράπεζες, αρκεί να κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό σάς.

Κατά την υποβολή της αίτησης, ο δικαιούχος καταχωρίζει το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής του, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα και αιτείται την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ούτε στον αριθμό των διανυκτερεύσεων, ούτε στην περίοδο που ο δικαιούχος θα επιλέξει να κάνει χρήση της ατομικής του ψηφιακής επιταγής. Μοναδική προϋπόθεση είναι το συνολικό ποσό της ανέπαφης πληρωμής να μην υπερβαίνει τα 150 ευρώ (ή τα 200 ευρώ για ΑμεΑ).

Τι είναι το Viva Wallet

Το Viva Wallet είναι μια νέου τύπου τράπεζα (fintech) που διαθέτει εξ ολοκλήρου υποδομή στο Microsoft Azure cloud – είναι δηλαδή μια πλήρως ψηφιακή τράπεζα. Παρέχει σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών υπηρεσίες αποδοχής πληρωμών μέσω της εφαρμογής Viva Wallet POS, των add-on Google Play συσκευών και μέσω του payment gateway σε online καταστήματα.

Στις αρχές του 2022, η μεγάλη αμερικανική τράπεζα JP Morgan εξαγόρασε το 47% της (ελληνικής) Viva Wallet έναντι αγνώστου ποσού. Η συνολική αξία της Viva Wallet υπολογίζεται στα 2 δισεκατομμύρια αμερικάνικα δολάρια

Τουρισμός για Όλους και NFC: Τι ισχύει με το voucher αν κάποιος δεν έχει έξυπνο κινητό

Ο δικαιούχος δεν χάνει την επιδότηση για τον Τουρισμό για Όλους γιατί, η χρήση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας μπορεί να γίνει και μέσω ιστοσελίδας ή ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία παρέχεται η δυνατότητα για απευθείας χρέωση από τον πάροχο, με τη συμπλήρωση των στοιχείων της ψηφιακής κάρτας του δικαιούχου.

Κάθε άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα εξαργυρώνεται στο τουριστικό κατάλυμα, είτε εφάπαξ είτε σε όσες δόσεις και σε όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος. Να ληφθεί μόνο υπόψη ότι είναι κατάλληλη για πληρωμές σε διαδικτυακούς τόπους επιχειρήσεων με συμπλήρωση των στοιχείων της ή μέσω συστημάτων ανέπαφης πληρωμής NFC, οπότε απαιτείται η χρήση κατάλληλης τηλεφωνικής συσκευής smatphone που την υποστηρίζουν.

Εάν κάποιος δικαιούχος δεν διαθέτει «έξυπνο» κινητό για ανέπαφη πληρωμή, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ούτε χάνει την επιδότηση. Και αυτό γιατί, η χρήση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας μπορεί να γίνει και μέσω ιστοσελίδας ή ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία παρέχεται η δυνατότητα για απευθείας χρέωση από τον πάροχο, με τη συμπλήρωση των στοιχείων της ψηφιακής κάρτας του δικαιούχου.

Πηγή eleftherostypos



Σχόλια