Ράδιο Βήτα Chatbox

Ρωσία: Πυροβολισμοί σε σχολείο 13 νεκροί

 

Μακελειό σημειώθηκε σε σχολείο στην πόλη Ιζέφσκ της Ρωσίας, όταν ένας ένοπλος άνδρας εισήλθε στον χώρο και άνοιξε πυρ.

Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας αναφέρει ότι μέχρι στιγμής 13 άτομα σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι πέντε μαθητές, δύο δάσκαλοι και δύο φύλακες, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες είναι 14 παιδιά.

Σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Μπρετσάλοφ, κυβερνήτη της Δημοκρατίας της Ουντμούρτιας (όπου βρίσκεται το σχολείο), ο δράστης της επίθεσης αυτοκτόνησε.

Ο ύποπτος «φορούσε μπαλακλάβα και ένα μαύρο μπλουζάκι με μια κόκκινη σβάστικα», πρόσθεσε η ίδια πηγή, διευκρινίζοντας ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησής του».

Το πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο τους ερευνητές της αστυνομίας, μετέδωσε ότι ο δράστης έφερε δύο πιστόλια και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών.

Στο σχολείο φοιτούν συνολικά 982 μαθητές και εργάζονται 80 εκπαιδευτικοί.

Το Ιζέφσκ, μια πόλη σχεδόν 650.000 κατοίκων, είναι η πρωτεύουσα της δημοκρατίας της Ουντμουρτίας στο κέντρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, λίγο δυτικότερα της οροσειράς των Ουραλίων, που χωρίζει την Ευρωπαϊκή από την Ασιατική Ρωσία.

Η Ρωσία έχει γίνει θέατρο πολλών αιματηρών επιθέσεων σε σχολεία τα τελευταία χρόνια.

Τον Μάιο 2021, ένας ένοπλος έφηβος σκότωσε επτά παιδιά και δύο ενήλικες στην πόλη Καζάν.

Τον Απρίλιο 2022, ένας ένοπλος σκότωσε δύο παιδιά και μια δασκάλα σε ένα νηπιαγωγείο στην περιοχή Ουλιανόβσκ της κεντρικής Ρωσίας και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Πηγή kathimerini


Σχόλια