Ράδιο Βήτα Chatbox

«Αγία Σοφία»: Στον Άρειο Πάγο προσφεύγουν δικηγόροι για τις 3.000 αναμονές σε τακτικά χειρουργεία

Ομάδα δικηγόρων θα υποβάλλει στον Άρειο Πάγο, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τις αναμονές σε 3.000 τακτικά χειρουργεία στο Παίδων όπως αποκάλυψε το OPEN.

Μιλώντας στο OPEN ο δικηγόρος Αγαμέμνων Τάτσης δήλωσε χαρακτηριστικά «θα πάμε στον Άρειο Πάγο γιατί φαίνεται ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για το αδίκημα παράβασης καθήκοντος και για το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής και μάλιστα κατά συρροή. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και στον ηλεκτρονικό και στον έντυπο τύπο έχουμε πάνω από 3.000 χειρουργεία να περιμένουν».

Το σημαντικό είναι ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου, προκύπτει και από ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή ότι η προϊσταμένη του τμήματος αναισθησιολογίας του συγκεκριμένου νοσοκομείου εγγράφως είχε ενημερώσει την Διοίκηση και την ΥΠΕ για τα ζητήματα των ελλείψεων. «Είναι αδιανόητο», είπε.

Όπως αναφέρει ο ίδιος «σύμφωνα με το Σύνταγμα μας, το νόμο αλλά και τις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το κράτος οφείλει να εγγυητής της ευζωίας των πολιτών. ‘Επρεπε να το λύσουν, όφειλαν να το λύσουν το θέμα, είναι ποινικά υπόλογοι».

Πηγή documentonews


Σχόλια