Ράδιο Βήτα

Άκης Σκέρτσος: «Μικρή επιβάρυνση» για τους καταναλωτές η αύξηση 30% στο ρεύμα

 

Λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Στέλιου Πέτσα, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, ο Άκης Σκέρτσος εξέφρασε την άποψη ότι η επιβάρυνση 20-30% στους λογαριασμούς, την οποία καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές, λόγω των αυξήσεων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, είναι «μικρή».

Ο Ακης Σκέρτσος μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε εκπομπή της ΕΡΤ, ισχυρίστηκε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι επαρκή.

Συγκεκριμένα είπε:

«Ξοδεύουμε όσα πρέπει σε ενισχύσεις. Πρέπει να κατανοήσουμε το διεθνές περιβάλλον και τις εθνικές δημοσιονομικές αντοχές. Έχουμε μια ενεργειακή κρίση, η οποία αυξάνει τις τιμές του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος κατά δέκα φορές».

Και συνέχισε ο Άκης Σκέρτσος:

«Καμία κυβέρνηση, κανένας εθνικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να σηκώσει όλο αυτό το βάρος. Για αυτό έχουμε πει ότι θα κάνουμε burden sharing, ένα μοίρασμα βαρών. Θα αναλάβει ένα σημαντικό κομμάτι ο εθνικός προϋπολογισμός, όμως και οι καταναλωτές, και τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις έχουν μια μικρή επιβάρυνση 20-30% και καλύπτουμε εμείς όλο το υπόλοιπο».

Στην παρατήρηση του Γιώργου Κουβαρά ότι η επιβάρυνση αυτή για κάποιους δεν είναι βιώσιμη, ο Άκης Σκέρτσος απάντησε: «Γι’ αυτό υπαρχει ειδική μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά, αυτά ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη».

Πηγή topontiki


Σχόλια