Ράδιο Βήτα Chatbox

Ο Πούτιν υπέγραψε την προσάρτηση 4 περιφερειών της Ουκρανίας

 Ο πρόεδρος της Ρωσίας αρνήθηκε ότι επιδιώκει την αναβίωση της Σοβιετικής Ένωσης.

«Θα υπερασπιστούμε τα νέα εδάφη μας με όλα τα μέσα που διαθέτουμε» δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην «φιέστα» για την προσάρτηση 4 περιφερειών της Ουκρανίας – Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνας και Ζαπορίζια.

Κατά την ομιλία του από το Κρεμλίνο, ο πρόεδρος της Ρωσίας αρνήθηκε ότι επιδιώκει την αναβίωση της Σοβιετικής Ένωσης λίγα λεπτά αφού ανακοίνωσε ότι τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας προσαρτώνται στην Ρωσία έπειτα από «δημοψηφίσματα». Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα υπερασπισθεί τα νέα εδάφη με όλα τα μέσα που διαθέτει.

«Η Ουκρανία έκανε λάθος αποχωρώντας από την ΕΣΣΔ» τόνισε ο Πούτιν. «Ο λαός του Ντονμπάς υπήρξε “θύμα απάνθρωπων τρομοκρατικών επιθέσεων που διεξήγαγε το καθεστώς του Κιέβου”», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, προειδοποιώντας την Δύση πως πρέπει να θυμάται ότι «οι κάτοικοι του Λουχάνσκ, του Ντονέτσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια γίνονται πολίτες μας για πάντα. Οι άνθρωποι ψήφισαν για το κοινό μας μέλλον».

Θέλουν να μας δουν ως αποικία τους, θέλουν να μας ληστέψουν» ανέφερε ο Πούτιν, τονίζοντας πως «χρησιμοποιούν διπλά μέτρα και τριπλά πρότυπα. Μας θεωρούν ανόητους. Η Ρωσία δεν θα συνεχίσει να ζει κάτω από αυτούς τους ψευδείς κανόνες».

Ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε «το καθεστώς του Κιέβου να σταματήσει αμέσως όλες τις εχθροπραξίες και να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Πηγή enikos


 


Σχόλια