Ράδιο Βήτα Chatbox

Δίκη ψευτογιατρού: Κόλαφος η εισαγγελική πρόταση - «Ένοχος» για 6 ανθρωποκτονίες - Ανάμεσά τους δυο παιδιά

Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του «δρ Κόντου» για έξι ανθρωποκτονίες με δόλο, σε μια μακρά αγόρευση που είναι ακόμη σε εξέλιξη.

«Προκάλεσε την απόφαση αυτοί οι άνθρωποι να αυτοκτονήσουν. Τους χρησιμοποιούσε ως όργανά του. Ο ίδιος ήταν η κεντρική μορφή του εγκλήματος, ήταν ο έμμεσος αυτουργός του θανάτου των 6 καρκινοπαθών. Αποδείχτηκε κατά την κρίση μου ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε την ανθρωποκτονία με δόλο σε βάρος 6 καρκινοπαθών, ανάμεσά τους δυο ανηλίκων παιδιών. Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου έχει αιτιώδη σχέση με το θάνατο των έξι αυτών ανθρώπων.

Αφού τους παραπλάνησε ότι είναι γιατρός, προκάλεσε την απόφασή τους είτε να διακόψουν, είτε να μην ακολουθήσουν την ενδεδειγμένη θεραπεία και στη συνέχεια τους παραπλανούσε για την πορεία της υγείας τους. Ακολούθησε ένα ιδιαίτερα μελετημένο modus operandi. Αποδείχτηκε ότι και στις έξι αυτές περιπτώσεις, υπήρχαν αποδεκτές ιατρικές θεραπείες που μπορούσαν να αποτρέψουν την καταστροφική πορεία του καρκίνου ή να παρατείνουν τη ζωή του ασθενή. Η πράξη του να τους πείσει να μην ακολουθήσουν ή να διακόψουν τη θεραπεία τους είναι εκείνη που τελικά προκάλεσε το θάνατο τους».

Kατά τον εισαγγελέα, η ταύτιση του με την περσόνα του Dr Kontos είναι τεράστια. Αποδείχθηκε πως όχι μόνο συστηνόταν ως γιατρός αλλά χρησιμοποιούσε πληθώρα τρόπων για να ενισχύσει την πεποίθηση αυτή στα θύματα του. «Για παράδειγμα έφερε ταυτότητα, είχε αναρτημένο βιογραφικό, ενώ φρόντιζε να δείχνει ότι έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια, άφηνε να εννοηθεί ότι είχε γνωριμίες με σημαντικούς γιατρούς του εξωτερικού, αλλά και πως είχε επαφές με εξέχοντα πρόσωπα όπως τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Προέβαλε τον εαυτό του ως προβεβλημένο, διακεκριμένο και εξειδικευμένο επιστήμονα παγκόσμιου βεληνεκούς. Ισχυριζόταν ότι εφάρμοζε πρωτοποριακές θεραπείες για λίγους που μόνη εκείνος γνώριζε. Στις εύλογες απορίες γιατί δεν τις ξέρουν άλλοι απαντούσε με θεωρίες συνομωσίας πχ ότι οι φαρμακοβιομηχανίες θα έχαναν έσοδα και κυνηγούσαν να τον σκοτώσουν» σημείωσε ο εισαγγελέας.

Μάλιστα, από την αποδεικτική διαδικασία προέκυψε κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, ότι «υπόσχονταν την πλήρη ίαση των ασθενών με τις προϋποθέσεις να μην ξεκινήσουν ή να διακόψουν την θεραπεία που ήταν συνιστώμενη από την ιατρική επιστήμη κι να ακολουθήσουν τη δική του θεραπεία. Προκάλεσε πλάνη στους παθόντες οι οποίοι κατέβαλαν χρήματα χωρίς αποδείξεις καταβολής για να μην αποδειχθεί ποτέ».

Νωρίτερα είχε ζητήσει την ενοχή του και το αδίκημα της απάτης σε βάρος 36 ασθενών. Όπως ανέφερε ο κος Πασχάλης, σε μια μακρά περίοδο 13 ετών, κατάφερε να παραπλανήσει τα θύματά του και να τους αποσπάσει 687.104 ευρώ.

Οι συγγενείς των θυμάτων παρακολουθούν την εισαγγελική πρόταση συγκινημένοι και φορτισμένοι.

Πηγή eleftherostypos


Σχόλια