Ράδιο Βήτα Chatbox

Ο Πούτιν ανακοινώνει την προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας

 

Σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, θα πέσουν οι υπογραφές των συμφωνιών για την ένταξη στη Ρωσία των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας, όπου πραγματοποιήθηκαν δημοψηφίσματα.

Στην τελετή που θα γίνει στο Κρεμλίνο πρόκειται να παραστεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Τελετή υπογραφής των συμφωνιών για την ένταξη των νέων περιοχών στην Ομοσπονδία της Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 15:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο Κρεμλίνο”, δήλωσε ο Πεσκόφ.

Όπως διευκρίνισε, ο Ρώσος πρόεδρος θα εκφωνήσει “σημαντική ομιλία” στη διάρκεια της τελετής και σημείωσε ότι στη συνέχεια ο Ρώσος πρόεδρος θα συναντηθεί με τους διορισμένους από τη Μόσχα επικεφαλής των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών.

Οι αρχές στις υπό ρωσική κατοχή περιοχές της Ουκρανίας Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα διεξήγαγαν δημοψηφίσματα για την ένταξή τους στη Ρωσία και ισχυρίστηκαν ότι η πλειοψηφία των κατοίκων τάχθηκε υπέρ της κίνησης αυτής.

Η Δύση και το Κίεβο έχουν απορρίψει τα δημοψηφίσματα και έχουν προειδοποιήσει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν την προσάρτηση των εδαφών αυτών στη Ρωσία.

Οι ηγέτες των τεσσάρων αυτονομιστικών περιοχών της Ουκρανίας, που τελούν υπό τον έλεγχο των Ρώσων, βρίσκονται ήδη στη Μόσχα.

Πηγή enikos


Σχόλια