Ράδιο Βήτα

Ανδρουλάκης: Να κλητευθούν όλοι όσοι ευθύνονται για τις παρακολουθήσεις

 

Να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις όλοι όσοι ευθύνονται για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ζήτησε από τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής ο Νίκος Ανδρουλάκης, θέτοντας προ των ευθυνών τους, τους βουλευτές της πλειοψηφίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών - μελών της Εξεταστικής Επιτροπής φέρεται να ανέφερε ότι το αρχείο του καταστράφηκε, «γιατί αν υπήρχε, θα έπρεπε να πουν τι βρήκαν και συνέχισαν την παράνομη παρακολούθησή του».

Πρόσθεσε δε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι« αν υπήρχε λόγος εθνικής ασφάλειας, θα είχε κάνει φέιγ βολάν για να συντριβεί το ΠΑΣΟΚ». Για τον ίδιο δεν υπάρχει κανένας λόγος εθνικής ασφάλειας, αλλά πολιτικής ασφάλειας της ΝΔ.

Φέρεται ακόμη να κατέθεσε ότι ο πρωθυπουργός άλλαξε τα κριτήρια, υπήγαγε την ΕΥΠ στο γραφείο του και όρισε έναν ακατάλληλο άνθρωπο για Διοικητή της και πως θα έπρεπε να είναι εδώ και να κάθεται σε αυτή την καρέκλα.

Ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες Ζητώ να κληθούν στην επιτροπή όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση, θετοντας τους βουλευτες προ των πολιτικών τους ευθυνών.

Διερωτήθηκε μάλιστα, «εάν η Εξεταστική Επιτροπή συγκροτήθηκε για να κληθεί μόνο έναν πολιτικό πρόσωπο, ο ίδιος ο οποίος είναι και το θύμα». Φέρεται να είπε προς τους βουλευτές να «αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καλέσουν όλα τα σκοτεινά πρόσωπα που οδηγούν την χώρα σε μεσαιωνικές καταστάσεις».

Εκτίμησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «η ΝΔ είναι στην ίδια όχθη με τον ΣΥΡΙΖΑ κι οτι η διαφορά του και οι θέσεις του είναι αξιακές και Συμπλήρωσε ότι τον ενοχλεί να φέρεται κάποιος διαφορετικά όταν είναι στην αντιπολίτευση και αλλιώς όταν την κατακτά».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε, κατά πληροφορίες πάντα, ότι «το θέμα του εθνικού κινδύνου τον έχει πλήξει ως Έλληνα πατριώτη κι γι αυτό αισθάνεται ντροπή, καθώς έχει δώσει αγώνες στην Ευρώπη και εκτός Ευρώπης για τα εθνικά συμφέροντα, εργάζεται για την πατρίδα νυχθημερόν».

Όπως φέρεται να είπε, «κάποιοι δεν είναι τουρίστες στις Βρυξέλλες». Μίλησε για «άθλια σενάρια» σχετικά με τα περί εμπλοκής ξένων πρεσβειών και διερωτήθηκε «εάν υπάρχει Υπουργείο Εξωτερικών να βάλει φρένο σε αυτές τις επικίνδυνες ανοησίες σε βάρος της πατρίδας».

Φέρεται ακόμη να ζήτησε απαντήσεις από τη ΝΔ για τον λόγο που συνεχίστηκε η παρακολούθησή του αν ήταν εθνικός κίνδυνος, αφού ήταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος ως Πρόεδρος του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος. «Έχετε να μου πείτε κάτι; Και μόνο που δεν με κοιτάτε στα μάτια, σημαίνει ότι μέσα σας έρχεστε στη θέση μου», φέρεται να ειπε κ πρόσθεσε σύμφωνα με πληροφορίες ότι δεν μπορεί το θύμα να σας πει γιατί μπήκε σπίτι του ο κλέφτης κι οτι πρέπει να κληθούν οι υπεύθυνοι για να δώσουν εξηγήσεις.

«Εμένα δεν με απασχολεί να φθαρεί ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας. Αλλά θλίβομαι που αυτές οι πρακτικές εξέθεσαν την Ελλάδα και στο παρελθόν. Για το λόγο αυτό ακολουθώ τη θεσμική οδό», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ σύμφωνα με πληροφορίες.

Πηγή cnn.gr


Σχόλια