Ράδιο Βήτα Chatbox

Φον Ντερ Λάιεν: Τα μέτρα της Κομισιόν για την ενεργειακή κρίση

Μερικά από τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά την ετήσια ομιλία της για την «Κατάσταση της Ε.Ε.» στο Ευρωκοινοβούλιο.

Όπως είπε, «τα κέρδη είναι καλά στην οικονομία. Όμως οι εταιρείες που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια με χαμηλό κόστος έχουν έσοδα που ποτέ δεν είχαν και που ποτέ δεν είχαν ονειρευτεί. Προτείνουμε να υπάρξει ένα πλαφόν στα έσοδα αυτά και τα χρήματα να δοθούν στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά ».

Η  δημιουργία” Ευρωπαϊκής  Τράπεζας Υδρογόνου”

Επίσης ανακοίνωσε τη δημιουργία” Ευρωπαϊκής  Τράπεζας Υδρογόνου”. Όπως είπε  η Φον Ντερ Λάιεν, «το υδρογόνο μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι για την Ευρώπη.  Πρέπει να περάσουμε από μια εξειδικευμένη αγορά σε μια μαζική αγορά υδρογόνου. Γι’ αυτό θα δημιουργήσουμε μια νέα Ευρωπαϊκή Τράπεζα Υδρογόνου μέσω της οποίας θα επενδύσουμε μελλοντικά 3 δισεκατομμύρια ευρώ στην οικοδόμηση της  αγοράς υδρογόνου».

Το πλαίσιο για την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας και το  φυσικό αέριο

Σύμφωνα με το Reuters, η Φον ντερ Λάιεν αποκάλυψε ότι έχει τεθεί και το θέμα πλαφόν στις τιμές ενέργειας και ότι βρίσκεται στο τραπέζι η θέσπιση μιας πιο αντιπροσωπευτικής τιμής αναφοράς για το φυσικό αέριο από το TTF.

Πηγή enikos


Σχόλια