Ράδιο Βήτα

Εκλογές στην Ιταλία - Σαλβίνι: Θα κυβερνήσουμε πέντε χρόνια, ικανή η Μελόνι

«Έπειτα από τόσα χρόνια, έχουμε μια εκλεγμένη κυβέρνηση με σαφή κεντροδεξιά πλειοψηφία», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα.

«Ποντάρουμε ότι θα εκλέξουμε τελικά 100 βουλευτές και γερουσιαστές». Αυτό δήλωσε τη Δευτέρα ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά τη νίκη της Μελόνι στις εκλογές.

Μάλιστα, ο ίδιος ευχαρίστησε για τη στήριξη τους οπαδούς της Λέγκα και τα στελέχη του κόμματός του για την συνεργασία και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Έπειτα από τόσα χρόνια, έχουμε μια εκλεγμένη κυβέρνηση με σαφή κεντροδεξιά πλειοψηφία. Υπολογίζω ότι θα κυβερνήσουμε για 5 χρόνια. Επικοινώνησα με την Τζόρτζια Μελόνι, είναι ιδιαίτερα ικανή και θα δουλέψουμε μαζί αποδοτικά».

«Ξέρω ότι οι εκλογείς επιβράβευσαν την αντιπολίτευση. Για την Λέγκα, η παραμονή στην κυβέρνηση δεν ήταν απλό πράγμα, αλλά θα το ξανάκανα. Μας κόστισε, αλλά με την Ιταλία κλειστή λόγω κοροναϊού, έπρεπε να το κάνουμε», συμπλήρωσε ο γραμματέας της Λέγκα.

«Μπροστά μας έχουμε πέντε χρόνια σταθερότητας, έστω και αν το ποσοστό του 9% φυσικά δεν με ικανοποιεί. Τώρα όμως θα είμαστε πρωταγωνιστές ενώ πριν, με τον Ντράγκι, ήμασταν απλοί κομπάρσοι», δήλωσε ακόμη ο Σαλβίνι.

Πηγή parapolitika

Σχόλια