Ράδιο Βήτα Chatbox

Ν. Δένδιας: Συναντίληψη με Αίγυπτο απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα

 

Η τουρκική επιθετικότητα και η συνεργασία για την αντιμετώπιση στην ενεργειακή κρίση βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ Σάμε Σούκρι, αλλά και κατά την τριμερή συνάντηση μεταξύ των υπουργών Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, στη Νέα Υόρκη.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας ανέφερε συγκεκριμένα πως κατά τις συζητήσεις τέθηκαν επί τάπητος «όλα τα προβλήματα της περιοχής». Όπως είπε, «με την Αίγυπτο έχουμε εγκάρδα συνεννόηση και μία ταυτόσημη αντίληψη για σειρά προβλημάτων και καταστάσεων και έχουμε την ίδια αντιμετώπιση στην τουρκική επιθετικότητα και στην τουρκική αμφισβήτηση της UNCLOS και της εφαρμογής της στην ανατολική Μεσόγειο».

Σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε τη διασύνδεση της Ελλάδας με την Αίγυπτο και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τελευταία στην ενεργειακή ασφάλεια της Ε.Ε.

«Η κυβέρνηση υλοποιεί ένα φιλοδοξο σχέδιο με το οποίο η Ελλάδα θα καταστεί ενεργειακός κόμβος και μέσα από τη διασύνδεση με την Αίγυπτο θα μπορέσει να παράσχει στην ενεργειακή αγορά δυνατότητες αντιμετώπισης της κρίσης που δημιουργεί στο ενεργειακό ισοζύγιο η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» ανέφερε. 

Πηγή naftemporiki

 


Σχόλια