Ράδιο Βήτα

Πούτιν για πόλεμο στην Ουκρανία: Δεν βιαζόμαστε - Ο τελικός στόχος θα επιτευχθεί

Βέβαιος ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία «συνεχίζεται κανονικά» και πως «ο τελικός στόχος θα επιτευχθεί» εμφανίστηκε το Σάββατο ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι η επιχείρηση στο Ντονμπάς συνεχίζεται παρά τις «προσπάθειες της Ουκρανίας για αντεπίθεση». «Δεν βιαζόμαστε. Σε γενικές γραμμές, ουσιαστικά δεν υπήρξαν αλλαγές. Παρά τις προσπάθειες του ουκρανικού στρατού να αντεπιτεθεί, οι επιθετικές μας επιχειρήσεις στο Ντονμπάς δεν σταματούν. Κινούνται με αργό ρυθμό, αλλά συστηματικό και σταδιακά.

Επιπλέον, τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός παίρνει όλο και περισσότερα εδάφη βήμα προς βήμα» ενώ διευκρίνισε: «Επιτρέψτε μου να επιστήσω την προσοχή σας σε αυτό, δεν πολεμάμε με ολόκληρο τον στρατό μας, πολεμάμε εκεί μόνο με ένα μέρος του.

Υπάρχουν μόνο συμβασιούχοι».

Είπε ότι η Ουκρανία προσπάθησε να χτυπήσει μη στρατιωτικές υποδομές στη Ρωσία και «μέχρι στιγμής έχουμε απαντήσει με συγκράτηση, αλλά μέχρι στιγμής», υπογράμμισε.

Εάν η κατάσταση εξελιχθεί έτσι, η απάντησή μας θα είναι πιο σοβαρή.

«Μόλις πρόσφατα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν μερικά εντυπωσιακά πλήγματα», είπε, σε μια προφανή αναφορά στις ρωσικές επιθέσεις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στη βόρεια Ουκρανία και σε ένα φράγμα στο νότο.

«Ας τα θεωρήσουμε ως προειδοποιητικά χτυπήματα», σημείωσε

Νέο πλήγμα σε ρωσική στρατιωτική βάση στη Μελιτόπολη

Την καταστροφή μιας ακόμα ρωσικής στρατιωτικής βάσης κοντά στην πόλη της Μελιτόπολης στην περιφέρεια Ζαπορίζια στην Ουκρανία, τη νύχτα της 16ης Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε στο μεταξύ στο Telegram ο Ουκρανός δήμαρχος της πόλης, Ιβάν Φεντόροβ.

«Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου, στις 04:00 ο εχθρός, βρισκόταν μείον μία στρατιωτική βάση κοντά στις εκβολές του ποταμού Molochny. Ο καπνός είναι τόσο δυνατός που φαίνεται ακόμα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Επίσης, χθες 16 Σεπτεμβρίου, μια ισχυρή έκρηξη ξέσπασε σε αεροδρόμιο στην ουκρανική πόλη Μελιτόπολη, την οποία κατέχουν προσωρινά οι Ρώσοι. Οι ρωσικές δυνάμεις κατηγορούν την Ουκρανία για την έκρηξη, όμως οι δυνάμεις του Κιέβου δεν έχουν αναλάβει ακόμα την ευθύνη.

Οι Ουκρανοί φαίνεται πως έχουν βάλει «στόχο» τις ρωσικές βάσεις στην κατεχόμενη Μελιτόπολη, καθώς στα τέλη Αυγούστου ο στρατός στην Ουκρανία κατέστρεψε μια από τις μεγαλύτερες ρωσικές στρατιωτικές βάσεις της πόλης, η οποία είχε εγκατασταθεί στο έδαφος του εργοστασίου μη σιδηρούχων μετάλλων Avtokolorlyt.

Μία από τις ρωσικές αεροπορικές βάσεις έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας μετά από σφοδρά χτυπήματα των ουκρανικών δυνάμεων τον περασμένο Ιούλιο.

Πηγή cnn.gr

Σχόλια