Ράδιο Βήτα Chatbox

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ καταγγέλλει κερδοσκοπία στην ενέργεια

 

Με τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν πλέον στους υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος και την κυβέρνηση να ζητάει εξοικονόμηση ενέργειας, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, εκτόξευσε κεραυνούς μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο ΣΚΑΪ κάνοντας λόγο για προκλητική κερδοσκοπία των παρόχων ενέργειας σε περίοδο κρίσης με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο κ. Αβραμίδης κατήγγειλε ότι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας αγοράζουν με 454 ευρώ και πουλάνε με 790 ευρώ. «Αγοράζει αυτή την στιγμή η ΔΕΗ και οι πάροχοι 454 ευρώ και πουλάνε 790 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις τιμές μεγαβατώρας ρεύματος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον κίνδυνο για αύξηση των θανάτων από φωτιές που σχετίζονται με την αδυναμία των νοικοκυριών να θερμανθούν επαρκώς. «Ο υπαρχηγός ε.α. της Πυροσβεστικής Ανδριανός Γκουρμπάτσης στις 22 Μαρτίου φέτος ανέφερε ότι έχουμε 82 νεκρούς από πυρκαγιές, αναθυμιάσεις, μαγγάλια, από αυτοσχέδια σώματα θέρμανσης  18 μέσα στο Δεκέμβριο. Πριν από αυτή την κρίση υπήρχε πρόβλημα. Τι θα γίνει τώρα;» είπεχαρακτηριστικά. Παρά την άμεση επίθεση Πορτοσάλτε περί «συνδικαλιστικής φρασεολογίας» και «κομματικής σάλτσας» ο κ. Αδαμίδης επέμεινε: «προκύπτει ότι χάθηκαν 83 άνθρωποι, άσχετα αν είναι νέοι ή γέροντες. Σημασία έχει ότι χάθηκαν από το κρύο. Τότε που δεν υπήρχε τόσο μεγάλη ένταση, είχαμε αυτό το πρόβλημα  όχι μόνο το 2021, αλλά από την αρχή της κρίσης, το 2010, το 2011».

Σε άλλο σημείο, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ προειδοποίησε ότι παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν διακοπές ρεύματος εξαιτίας της έλλειψης ενέργειας, ενώ άφησε αιχμές για εξυπηρέτηση συμφερόντων κατά την αναφορά του για τις νουθεσίες της κυβέρνησης προς τους πολίτες να επιστρέψουν στο πετρέλαιο.

Ο Άρης Πορτοσάλτε επιτέθηκε αρκετές φορές στον κ. Αδαμίδη κατηγορώντας τον ότι υπονομεύει την μετοχή της ΔΕΗ, αλλά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν πτοήθηκε και προειδοποίησε εκ νέου ότι «θα υπάρχει έλλειψη ενέργειας και αν σταματήσει ο Turk Stream θα έχουμε διακοπές αυτό που έχουμε ως χώρα, το LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) που έχουμε στην Ρεβυθούσα και οπουδήποτε αλλού, δεν θα είναι αρκετό».

Τέλος, κ. Αδαμίδης σχολίασε και τις τελευταίες κυβερνητικές νομοθετικές κινήσεις, είπε ότι «λέει να πάρουμε καυστήρες πετρελαίου  τι θέλει να κάνει κατά την προσωπική μου άποψη; Να “ξεστοκάρει” όσους καυστήρες υπάρχουν είναι ελληνικός νόμος ότι από 1η Ιανουαρίου 2025, απαγορεύεται η πώληση και εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου».

Πηγή documentonews


Σχόλια