Ράδιο Βήτα Chatbox

Μεντβέντεφ: «Θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά για την προστασία του Ντονμπάς και άλλων εδαφών»

 

Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, αν χρειαστεί, προκειμένου να προστατεύσει την περιοχή του Ντονμπάς και άλλα εδάφη, σημείωσε μέσω Telegram o πρώην πρωθυπουργός της χώρας και αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι όχι μόνο οι δυνατότητες κινητοποίησης, αλλά και οποιαδήποτε ρωσικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών πυρηνικών όπλων και των όπλων που βασίζονται σε νέες τεχνολογίες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία του Ντονμπάς και άλλων εδαφών μετά τα δημοψηφίσματα για την ένταξή τους στη Ρωσία», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.

«Το δυτικό κατεστημένο, γενικά όλοι οι πολίτες των χωρών του ΝΑΤΟ, πρέπει να καταλάβουν ότι η Ρωσία έχει επιλέξει το δικό της δρόμο. Δεν υπάρχει επιστροφή», συνέχισε ο Μεντβέντεφ, σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Πούτιν να υποστηρίξει τα δημοψηφίσματα σε Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια και για τη μερική κινητοποίηση στη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Διάφοροι ηλίθιοι συνταξιούχοι με στρατηγικά γαλόνια δεν χρειάζεται να μας τρομάζουν με συζητήσεις για ένα χτύπημα του ΝΑΤΟ στην Κριμαία. Τα υπερηχητικά (όπλα) είναι εγγυημένο ότι μπορούν να φτάσουν σε στόχους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ πολύ πιο γρήγορα», πρόσθεσε.

Πηγή topontiki


Σχόλια