Ράδιο Βήτα Chatbox

ΟΗΕ: Αύριο αναχωρεί για Ν. Υόρκη ο Κ. Μητσοτάκης - Ψηλά στην ατζέντα η τουρκική επιθετικότητα

Aύριο Τρίτη αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα απευθύνει ομιλία στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ την ερχόμενη Παρασκευή.

Όπως ανέφερε στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο κ. Μητσοτάκης κατά την παρουσία του στη Νέα Υόρκη «θα θέσει τις προκλήσεις του σήμερα και αύριο, ενώ θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, τις απαράδεκτες τουρκικές προκλήσεις και την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας, σε μία συγκυρία κατά την οποία η Δύση έχει καταδικάσει έμπρακτα τον αναθεωρητισμό και την παραβίαση της κυριαρχίας των συνόρων». 

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Οικονόμου, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αναδείξει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, ως αξιόπιστου εταίρου και συμμάχου ως στρατηγικού κόμβου για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. 

Ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στη δεξίωση που θα παραθέσει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με σειρά ηγετών. Θα συναντηθεί επίσης με επενδυτές, με εκπροσώπους fund, τραπεζών και εταιρειών τις οποίες θα ενημερώσει για την πρόοδο και την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας, όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή naftemporiki


Σχόλια