Ράδιο Βήτα Chatbox

Οικονόμου για Ερντογάν: Πρωτόγνωρη προσπάθεια διασποράς fake news και προπαγάνδας

 

Για σόου του Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και την επίθεση που έκανε κατά της Ελλάδας έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στις κατηγορίες του Τούρκου προέδρου.

Ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑϊ έκανε λόγο για μια «πρωτόγνωρη προσπάθεια διασποράς fake news και προπαγάνδας και τελείως ανυπόστατους ισχυρισμούς που δεν εδράζονται στην πραγματικότητα σε αντίθεση με αυτό που πραγματικά συμβαίνει».

«Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι πως η Τουρκία συστηματικά παραβιάζει διεθνείς συνθήκες που η ίδια έχει υπογράψει, εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες κάνοντας πλάτες σε λαθροδιακινητές σε εκείνους δηλαδή που βάζουν ανθρώπους σε βάρκες και κινδυνεύει η ζωή τους, σε αντίθεση με το ελληνικό κράτος που σώζει ανθρώπους και φυλάει, ως οφείλει τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης», τόνισε.

Ερωτώμενος εάν ο πρωθυπουργός θα απαντήσει την Παρασκευή στον Τούρκο πρόεδρο από το βήμα του ΟΗΕ απάντησε πως η Ελλάδα ενεργεί και διπλωματικά αλλά απαντά και στις προκλήσεις.

«Οπωσδήποτε ο πρωθυπουργός στην ομιλίας του θα δώσει το στίγμα μιας χώρας που δεν τρομοκρατείται, δεν εκφοβίζεται και δεν αμαυρώνεται από τις ασυναρτησίες και τα ανυπόστατα πράγματα που ειπώθηκαν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης χτες. Άλλωστε είναι γνωστό πως η ιστορία έχει αναδείξει ποιος γέννησε τον ανθρωπισμό και ποιος βαρύνεται με γενοκτονίες, με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», είπε.

Παράλληλα, ανέφερε πως: «Σκεφτείτε και σε ποιο πλαίσιο έκανε την ομιλία αυτή ο Ερντογάν. Έχουμε εμπάργκο στην άρση της πώλησης αμερικανικών όπλων στην Κύπρο και οι Τούρκοι ακόμα περιμένουν. Δεύτερον, συνεχείς δηλώσεις αξιωματούχων πως πρέπει να γίνονται σεβαστά τα σύνορα και η εθνική κυριαρχία της χώρας και τρίτον η συνεχής αναβάθμιση της γεωπολιτικής ισχύος της χώρα μας προφανώς προβληματίζει την άλλη πλευρά».

«Να προβληματιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ»

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να προβληματιστεί μετά τη χθεσινή ομιλία Ερντογάν αλλά και τις εξελίξεις με τη ΜΚΟ που αναγνώρισε ότι οι πρόσφυγες στον Έβρο δεν ήταν σε ελληνικό έδαφος.

Κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να «επαναπροσδιορίσει τις συντεταγμένες του» στα ζητήματα αυτά καθώς ενώ βρισκόμαστε σε ένα πολύ δύσκολο πολιτικό σκηνικό εσωτερικά και υπάρχει τοξικότητα, πρέπει να μπαίνουν όρια και να μην υιοθετείται η προπαγάνδα αλλότριων δυνάμεων.

«Πρέπει να μπαίνουν τα όρια όταν αντί να αντιπολιτεύεσαι την κυβέρνηση, αντιπολιτεύεσαι την πατρίδα σου υιοθετώντας επιχειρήματα, προπαγάνδα, θέσεις, που εκπέμπουν δυνάμεις αλλότριες προς την Ελλάδα και που αποδεικνύεται στο τέλος της ημέρα ότι είναι ψεύτικες και κίβδηλες».

Πηγή cnn.gr


Σχόλια