Ράδιο Βήτα Chatbox

Β.Πούτιν: Έβαλε την τελική υπογραφή αποδοχής της προσχώρησης των 4 περιφερειών στην Ρωσία

 

Μπήκε η τελική υπογραφή αποδοχής της προσχώρησης των τεσσάρων περιφερειών του Ντονέτσκ, του Λουγκάνσγκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια, στην Ρωσία και πλέον δεν υπάρχει επιστροφή, τα εδάφη αυτά επισήμως και οριστικά ανήκουν στην ρωσική επικράτεια.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν ολοκλήρωσε σήμερα Τετάρτη, την διαδικασία επίσημης ενσωμάτωσης στη Ρωσία εδαφών που υπερβαίνουν το 15% του συνολικού εδάφους της Ουκρανίας.

Για τη μεγαλύτερη επέκταση του ρωσικού εδάφους σε τουλάχιστον μισό αιώνα, η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου εξέδωσε ανακοίνωση.

“Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε τέσσερις ομοσπονδιακούς συνταγματικούς νόμους για την ενσωμάτωση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, των περιοχών της Ζαπορίζια και της Χερσώνας στην Ρωσική Ομοσπονδία”,

“Επίσης υπέγραψε τους σχετικούς νόμους περί επικύρωσης”.

Η Ρωσία κήρυξε την ενσωμάτωση των εδαφών αυτών μετά τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, σε κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας.

Δυτικές κυβερνήσεις και το Κίεβο κατήγγειλαν ότι οι ψηφοφορίες αυτές συνιστούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και ότι ήταν καταναγκαστικές και μη αντιπροσωπευτικές.

Οι περιοχές που ενσωματώνονται δεν βρίσκονται όλες υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων. Τα εδάφη που διεκδικεί συνολικά η Ρωσία ανέρχονται σε περίπου 18% του εδάφους της Ουκρανίας, αν και τα ακριβή τους σύνορα δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη.

Ο Β.Πούτιν υπόσχεται υπεράσπισή τους με κάθε «κόστος» και ανακατάληψη των περιοχών που βρίσκονται υπό ουκρανική κατοχη.

Πηγή pronews


 


Σχόλια