Ράδιο Βήτα

Παλλήνη: 80χρονος εισέβαλε στην Πολεοδομία και έριξε επικίνδυνο υγρό σε δύο υπαλλήλους

 

Επίθεση σε δύο υπαλλήλους της Πολεοδομίας Ανατολικής Αττικής, στην Παλλήνη, εξαπέλυσε ένας 80χρονος άνδρας την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022.

Ο ηλικιωμένος εισέβαλε στο κτίριο σε έξαλλη κατάσταση για ένα πρόστιμο που του έχει επιβληθεί και έριξε σε δύο υπαλλήλους ένα υγρό που μοιάζει με πίσσα.

Οι δύο υπάλληλοι τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο 80χρονος είχε μεταβεί στην Πολεοδομία με το μηχανάκι του, το οποίο όμως χάλασε με αποτέλεσμα να το εγκαταλείψει στο σημείο και να αποχωρήσει με άλλον τρόπο, μετά την επίθεση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ηλικιωμένος είχε δημιουργήσει ξανά επεισόδιο σε δημόσια υπηρεσία, στο παρελθόν. Οι αστυνομικοί, που γνωρίζουν τα στοιχεία του, τον αναζήτησαν στο σπίτι αλλά δεν τον βρήκαν και συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Η ανακοίνωση του δήμου Παλλήνης

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος επισημαίνει τα εξής:

«Μόνο αποτροπιασμό και ντροπή προκαλεί η βίαιη επίθεση που δέχτηκαν με επικίνδυνο υγρό στο πρόσωπο και στα μάτια, δυο υπάλληλοι της Υπηρεσί;ς Δόμησης του Δήμου Παλλήνης, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, από πολίτη, γνωστό στις Αστυνομικές Αρχές, στον οποίο είχε επιβληθεί πρόστιμο για πολεοδομική παράβαση.

Οι υπάλληλοι διέτρεξαν σοβαρότατο κίνδυνο για την υγεία και τη σωματική τους ακεραιότητα. Μεταφέρθηκαν εσπευσμένως στο Νοσοκομείο όπου δέχτηκαν ιατρική φροντίδα. Συνεχίζουν τις εξετάσεις αλλά ευτυχώς, τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

Ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Α.Τ. Παλλήνης.

Το πρόστιμο αφορούσε πολεοδομική παράβαση η οποία διαπιστώθηκε έπειτα από αυτοψία της Υπηρεσίας Δόμησης, κατόπιν καταγγελίας και Αστυνομικής παραγγελίας.

Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση και στέκομαι στο πλευρό των υπαλλήλων που δεν εκφοβίζονται και θα συνεχίσουν να εκπληρώνουν το καθήκον τους, πιστοί στην τήρηση του Νόμου.

Ο σεβασμός προς τους εργαζομένους των Δημοτικών Υπηρεσιών είναι αδιαπραγμάτευτος. Ως Δημοτική Αρχή, καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας  και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές και θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο για την υπεράσπιση των εργαζομένων του Δήμου μας».

Πηγή enikos


Σχόλια