Ράδιο Βήτα Chatbox

Οικονόμου για Κολωνό: «Θέμα τιμής να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα, καμία ανοχή στους εγκληματίες»

 

«Αυτός ο άνθρωπος είναι ένας εγκληματίας με φριχτές και αποτρόπαιες πράξεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και αυτός και όλοι οι υπόλοιποι που έπαιρναν σειρά για να κακοποιήσουν αυτό το 12χρονο παιδί. Είναι υποχρέωση της πολιτείας, μέσα στα νομικά όρια που έχει - είναι θέμα τιμής του νομικού μας πολιτισμού - να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα όλων αυτών που διεκδικούσαν να πάρουν σειρά για να βιάσουν το 12χρονο κορίτσι» τόνισε σε συνέντευξή του στον ANT1 o κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στην υπόθεση του Κολωνού.

«Γνωρίζω ότι το νομικό μας σύστημα οφείλει να τηρεί τους όρους και τους κανόνες, αλλά από την άλλη η ελληνική κοινωνία οφείλει να μάθει ποιοι είναι αυτοί που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Μιλάμε για μια υπόθεση σοκαριστική, που η Ελληνική Αστυνομία έχει φέρει στο φως. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι δεν θα μείνει καμία σκιά, θα αποσαφηνιστεί πλήρως. Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει όλα τα θεσμικά εργαλεία στα χέρια της για να τιμωρήσει παραδειγματικά, αυστηρότατα τον βιαστή και τους συνεργούς τους. Με την αλλαγή του ποινικού κώδικα, υπό όρους, εφόσον κριθεί ένοχος, μπορεί να καταδικαστεί μέχρι και ισόβια. Ήταν ένα από τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, έπαψε να είναι, μόλις δημοσιοποιήθηκε το γεγονός. Είναι αυτονόητο, δεν χωράει οποιαδήποτε πολιτική διάσταση» πρόσθεσε.

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι αρνείται να μπει σε συζήτηση πολιτικής αντιπαράθεσης για αυτό το θέμα. «Είναι ένας βιαστής, για τον οποίον πρέπει να εξαντληθεί η αυστηρότητα της Δικαιοσύνης. Πρέπει να μάθουμε όλα τα υπόλοιπα ονόματα. Καμία ανοχή στους εγκληματίες, καμία ανοχή στους παιδεραστές, καμία ανοχή σε όλους αυτούς που κάνουν αυτά τα φρικτά πράγματα. Η δική μας πολιτική είναι πολιτική που βλέποντας τις τάσεις των καιρών, την εξέλιξη των εγκλημάτων και την κορύφωση στη φρίκη, προσαρμόζει και το νομικό μας πολιτισμό και τον ποινικό κώδικα και αποτρεπτικά και τιμωρητικά σε πιο ακραίες ποινές» είπε.

«Δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος εγκληματίας που εξαπάτησε ανθρώπους και φωτογραφήθηκαν μαζί του. Οι 213 που είχαν πάρει σειρά για να βιάσουν αυτό το ανήλικο κορίτσι, πρέπει έναν-έναν να τους μάθουμε και να τους δούμε. Με σοκάρει το γεγονός ότι αυτός μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που συναντάς το πρωί που πας να πάρεις καφέ. Που να είναι της διπλανής πόρτας, να είναι οποιοσδήποτε. Καμία ανοχή» πρόσθεσε.

Πηγή ethnos


Σχόλια