Ράδιο Βήτα Chatbox

Ο Μπάιντεν μιλά για ενδεχόμενο πυρηνικής «αποκάλυψης»

 

Κίνδυνο πυρηνικού ολέθρου «βλέπει» ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία και ο Βλαντιμίρ Πούτιν «δεν αστειεύονται», σε ομιλία του σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη.

«Δεν είχαμε βρεθεί αντιμέτωποι με την προοπτική Αποκάλυψης από τις ημέρες του Κένεντι και την κρίση των πυραύλων στην Κούβα. Υπάρχει, για πρώτη φορά από την κρίση των πυραύλων στην Κούβα, άμεση απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων αν τα πράγματα συνεχίσουν να ακολουθούν τον ίδιο δρόμο που έχουν αυτή τη στιγμή», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Παράλληλα, ο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι ακόμη και η χρήση ενός τακτικού πυρηνικού όπλου θα μπορούσε να προκαλέσει ευρύτερη πολεμική σύρραξη.

«Ο Πούτιν δεν αστειεύεται όταν μιλάει για την πιθανή χρήση τακτικών πυρηνικών ή βιολογικών ή χημικών όπλων, διότι ο ρωσικός στρατός θα μπορούσε κανείς να πει ότι δεν τα πάει τόσο καλά στον πόλεμο», υποστήριξε πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Προσπαθούμε να καταλάβουμε ποια είναι η διέξοδος του Πούτιν. Πώς θα μπορούσε να το κάνει με τρόπο που δεν θα υποστεί πλήγμα η υπόληψή του και δεν θα χάσει μεγάλο μέρος της εξουσίας του στη Ρωσία;», διερωτήθηκε ο 79χρονος πολιτικός.

Πηγή documentonews

Σχόλια