Ράδιο Βήτα

Κολωνός: Το «δικαίωμα της σιωπής» από τους δύο κατηγορουμένους

 

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν νωρίτερα σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ο Ηλίας Μίχος και ο Γιάννης Σοφιανίδης που κατηγορούνται για τον βιασμό 12χρονης στον Κολωνό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι για την φρικιαστική υπόθεση, ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να τηρήσουν το δικαίωμα της σιωπής συναινώντας στην προφυλάκισή τους και χωρίς να μπουν στην ουσία της υπόθεσης.

«Μπαράζ» αρνήσεων από δικηγόρους

Στο μεταξύ, δύο δικηγόροι από τον κατάλογο των διορισθέντων αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπιση των κατηγορουμένων.

Την ίδια στάση τήρησε σύμφωνα με πληροφορίες και τρίτος ο οποίος ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά από την ανακρίτρια απαντώντας δεν θέλει αναλάβει την υπεράσπισή τους.

Φρκιαστικές αποκαλύψεις

Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος προσήλθε στην ανακρίτρια χωρίς συνήγορο με μία δικογραφία που βρίθει στοιχείων σε βάρος του, μεταξύ των οποίων απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο, αλλά και καταθέσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο κατηγορούμενος δρούσε μεθοδικά κυρίως μέσω του διαδικτύου με προφίλ που φαίνονταν να ανήκαν στη 12χρονη, τα οποία στην πραγματικότητα διαχειριζόταν ο ίδιος.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση του 12χρονου παιδιού, Γιάννης Σοφιανίδης, φέρεται να πλήρωσε τον 53χρονο για να βιάσει το κοριτσάκι.

Πηγή topontiki

 


Σχόλια