Ράδιο Βήτα Chatbox

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης προσπάθησε να πείσει τους βουλευτές του να σπάσουν τη «λευκή απεργία»

 

Με αφορμή τη χθεσινή (Τρίτη) ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ισχυρίζονται πως ο πρωθυπουργός και το κυβερνών κόμμα κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση τους κατηγορούν πως προκλητικά συνεχίζουν την ακραία αλαζονική συμπεριφορά τους, με πλήρη απουσία ενσυναίσθησης για τα προβλήματα και τα αδιέξοδα των πολιτών:

«Όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται, αλλά δεν μπορούν καν να αντιληφθούν την αδυναμία νοικοκυριών κι επιχειρήσεων να βγάλουν το μήνα, όσο αυτοί συνεχίζουν με τους φίλους τους και τους ημέτερους το πάρτι και τη μεγάλη ζωή με το δημόσιο χρήμα», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζουν στην Κουμουνδούρου πως την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης από τη μία προσπαθούσε να πείσει τους βουλευτές του να σπάσουν τη «λευκή απεργία» και να τον στηρίξουν, λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών και της «ραγδαίας φθοράς» εξαιτίας ακρίβειας, κι από την άλλη «δήθεν» ζητούσε σεμνότητα από τα στελέχη της ΝΔ, ένα ακόμα στέλεχός του (διοικητής ΔΥΠΑ μετά τα «golden boys» της ΔΕΗ, του ΕΦΚΑ και του ΔΕΔΔΗΕ) έδινε αύξηση στον εαυτό του 1.000 ευρώ το μήνα, ενώ επέβαλε ποινολόγιο στους ανέργους, κι ένας υπουργός του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, «είχε πιαστεί με τη γίδα στην πλάτη», εγκρίνοντας χρηματοδότηση 4,2 εκατομμυρίων ευρώ για εταιρεία του βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μαραβέγια με κεφάλαιο 5.000 ευρώ.

Παραλλήλως, στο ΣΥΡΙΖΑ παρατηρούν πως ενώ ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε ένα παράλληλο σύμπαν το κύμα ακρίβειας γιγαντώνεται ακόμα περισσότερο.

Ο πληθωρισμός στη χώρα μας είναι άνω του 12%, σταθερώς πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και με τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση στην Ευρωζώνη το Σεπτέμβριο.

«Πανηγυρίζουν για τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης, την ώρα που ο κόσμος αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς κι αυτοί απλώς επιδοτούν μέσα από τα αυξημένα έσοδα του ΦΠΑ, ακριβώς λόγω της ακρίβειας, την αισχροκέρδεια, μεταφέροντας τα χρήματα από την αφαίμαξη των πολιτών στις τσέπες της ΔΕΗ και των παρόχων. Το πετρέλαιο κίνησης έχει φτάσει πλέον την τιμή της βενζίνης, ενώ οι τιμές στο ράφι των σούπερ μάρκετ ανεβαίνουν ακόμα ως και 10%, με νέες αυξήσεις τον Οκτώβριο στις ήδη εκτοξευμένες τιμές. Κάθε ημέρα που περνά, μειώνεται όλο και περισσότερο η αγοραστική δύναμη των πολιτών. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, οι μεσαίοι φτωχοί και οι φτωχοί απελπισμένοι», τονίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ εμμένουν στις προτάσεις τους, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, συνδυαστικά με τις προγραμματικές δεσμεύσεις που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ από τον Αλέξη Τσίπρα (αφορολόγητο για όλους στα 10.000 ευρώ, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, ρύθμιση με πρόβλεψη διαγραφής για πανδημικά χρέη, αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και μηχανισμός τιμαριθμικής προσαρμογής, αναδρομικά και 13η σύνταξη για τους συνταξιούχους).

«Εμείς τα εισηγούμαστε, πολλά από αυτά βρίσκονται στην εργαλειοθήκη που έχει προτείνει η Κομισιόν κι έχουν εφαρμοστεί από μία σειρά από κράτη- μέλη της ΕΕ, όμως η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει να μην τα λαμβάνει, ενώ έλαβε μέτρα που ευνοούν τα ανώτατα εισοδήματα», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Πηγή cnn.gr


Σχόλια