Ράδιο Βήτα Chatbox

Βελόπουλος: «Η Τουρκία μας περικύκλωσε»

 

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κυβερνητική διαχείριση της τουρκικής προκλητικότητας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας πως οι βάσεις που στήνουν οι τούρκοι σε γειτονικές χώρες μοιάζουν με δαγκάνα γύρω από τη χώρα μας.

«Η εθνική κυριαρχία της χώρας -σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ- είναι στα 6 ν.μ. και τα το κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι στα 12 ν.μ.» ανέφερε εισαγωγικά και πρόσθεσε πως πως όταν ο πρωθυπουργός μιλά για παραβιάσεις εθνικής κυριαρχίας, μιλά μέχρι τα 6 ν.μ.

«Αν πάει τουρκικό γεωτρύπανο στα 6,1 ν.μ. και τρυπήσει, δεν είναι παραβίαση εθνικής μας κυριαρχίας» σχολίασε δηκτικά ο Κυριάκος Βελόπουλος και συμπέρανε ότι «αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί με βάση το προσωπικό συμφέρον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του, όχι με βάση το εθνικό συμφέρον».

Τόνισε δε ότι η Ελληνική Λύση επιμένει στα 12 ν.μ. και στην ανακήρυξη ΑΟΖ. «Δεν υπάρχει άλλη λύση για να σταματήσει η πρόκληση της Τουρκίας» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας: «Η Τουρκία μας περικύκλωσε. Έχει στήσει βάσεις στον Αυλώνα, στήνει βάση – ναύσταθμο στη Λιβύη, στήνει ναυστάθμους σαν δαγκάνα γύρω μας και δεν μιλά κανένας».

Επ΄ αυτού, σημείωσε ότι δεν αποκλείεται η πιθανότητα κυβερνητικής συνεργασίας μεταξύ Μπορίσοφ και τουρκικού κόμματος στη Βουλγαρία, ενώ στο ίδιο πλαίσιο επισήμανε το κόμμα DEP στη Θράκη.

«Ανοίξτε τους λιγνίτες κύριοι της ΝΔ»

Επιπλέον, ο κ. Βελόπουλος κατέστησε σαφή την ανάγκη για εξολοκλήρου εκμετάλλευση των λιγνιτικών μονάδων «πάση δυνάμει», εξηγώντας ότι αυτές λειτουργούν μόλις στο 5% γιατί «μαζεύουν, λέει, λιγνιτικό απόθεμα γιατί κατέστρεψαν τα λιγνιτωρυχεία οι κύριοι της ΝΔ με εντολή του πρωθυπουργού».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έκανε λόγο για οικονομική δολοφονία του λαού, παραθέτοντας ως παράδειγμα προς μίμηση την περίπτωση του Ισραήλ, το οποίο «είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που το 100% της κατανάλωσης για την ύδρευση και τη βιομηχανία προέρχεται από αφαλάτωση», ενώ όπως υποστήριξε το 2030 σχεδόν το 100% των αστικών λυμάτων της εν λόγω χώρας θα επαναχρησιμοποιείτε στη Γεωργία μετά από επεξεργασία.

Πηγή documentonews


Σχόλια